Graven Jean-Baptiste en Jean-Hubert Richard, Vaux-sur-Sûre

In het Brussels Air Museum Magazine (BAMM) nr. 163, 3de trimester 2014, verscheen een rijk gedocumenteerd artikel over Jean-Baptiste Richard. Auteur Dominique Van Impe, een autoriteit wat betreft de geschiedenis van het vliegveld van Saint-Hubert, beschrijft daarin hoe Jean-Baptiste Richard (°24 september 1869, †8 september 1929) als eerste de rechten verwierf voor de inrichting en uitbating van het vliegveld van Saint-Hubert. Die rechten heeft hij snel overgedragen aan José Orta.
Jean-Baptiste Richard is snel een belangrijk figuur geworden in de Belgische luchtvaart. Samen het zijn zoon Jean-Hubert (†30 mei 1949) maakt hij in 1923 oa deel uit van de Belgische afvaardiging die deelnam aan de Luchtvaartconferentie in London.
Voor het onderzoek uitgevoerd door Van Impe, was Richard enkel bekend als vertegenwoordiger van Handley-Page en als eigenaar van de SABCA-Poncelet Vivette die in de luchtvaarthal van het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in Brussel hangt.
Vader en zoon rusten zij aan zij op het kerkhof van Vaux-sur-Sûre.

De grafconcessie werd door de familie niet vernieuwd in 2012 en de graven worden nu omwille van de ‘architecturale waarde’ door de gemeente onderhouden.

Beelden: © Dominique Van Impe, 10/2014
Datum registratie:
25/10/2014
Adres:
Kerkhof, Vaux-sur-Sûre

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus