DroneDays 2021 in Brussel opnieuw online

Renaud en Sandrine Fraiture, co-founders EspaceDrone en DroneDays. (Foto DroneDays)

Brussel, 31 oktober 2021. “Geluk is voor diegenen die er lang genoeg hard voor werken.” Succes komt inderdaad niet vanzelf. We weten het allemaal, maar het is goed om het af en toe een keer te herhalen. Even terug naar 2014, jaar waarin Renaud Fraiture en zijn vrouw Sandrine in Brussel EspaceDrone oprichtten, België ’s eerste professionele opleidingscentrum voor drone-operators.

Renaud en Sandrine Fraiture, co-founders EspaceDrone en DroneDays. (Foto DroneDays)

Een jaar later ontstond het idee om het Belgische B2B netwerk dat hierdoor aan het groeien was, in een kleine beurs/conferentie vorm te geven en te helpen om de technologie, maar vooral de unieke oplossingen van de droneplatformen bekend te maken bij de Belgische bedrijfswereld: DroneDays.

In 2016 bezocht een enthousiaste delegatie van het European Enterprise Network team uit Brussel de Drone Days en met de steun van Barbara Andreani van hub.brussels en EEN Brussels als hoofd European Programmes Internationalisation & Innovation, kwam DroneDays op de Europese agenda terecht.

Er kwamen geen subsidies (‘alles op eigen kracht’), maar de focus van DroneDays verschoof gaandeweg van België naar een meer uitgesproken Europees gebeuren door de deelname van EEN afdelingen in andere EU landen.

Renaud Fraiture: “DroneDays is het Belgisch B2B platform in deze nieuwe industrietak. Wij hebben tot nog toe meer dan 1.800 professionals opgeleid in België. Hierdoor zien we een stijgende vraag van bedrijven uit een brede waaier van sectoren. Via EEN openen nieuwe deuren voor onze bedrijven in het buitenland. Tegelijkertijd zien we meer Europese interesse in onze markt hier.”

Voor Barbara Andreani van hub.brussels en EEN is DroneDays een ideale springplank voor bedrijven om met andere EU partners partnerships aan te gaan op het vlak van R&D, of om zich zakelijk zich te verbinden om internationale contracten binnen te halen.

“In 2020 noteerden we – tijdens een virtuele beurs nog wel – 177 deelnemers uit 25 landen en op de 10 conferenties namen meer dan 350 professionals deel. We willen de drone community in Europa versterken door bruggen te bouwen en DroneDays is een uitstekend platform. Dat ondervinden we ieder jaar opnieuw.”

“Ook dit jaar zal de beurs online plaatsvinden – internationaal reizen is jammer genoeg nog steeds niet terug op een normaal niveau – maar we werken er hard aan om volgend jaar iedereen persoonlijk op DroneDays terug te kunnen ontmoeten op de Heizel of op Tour en Taxis.” Voor meer info zie www.drone-days.be/nl/Drone-Days, digitaal op 26 en 27 november 2021.

Drukke Meeting Room van DroneDays 2019 in Brussel. (Foto DroneDays)

Barbara Andreani, drijvende kracht achter het Europees karakter van DroneDays. (Foto hub.brussels)

Enterprise Europe Network in Belgie

Het Enterprise Europe Network is een EU netwerk dat bedrijven helpt te innoveren en op internationale schaal te groeien. Het is ‘s werelds grootste ondersteuningsnetwerk voor kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) met internationale ambities.

Het netwerk is actief in meer dan 60 landen en brengt 3.000 experts van meer dan 600 organisaties samen – allemaal bekend om hun track record in zakelijke ondersteuning.

In het overzicht van events (https://een.ec.europa.eu/events?f%5B0%5D=field_eventstartdate%3Anext_year) vinden ondernemers zeker hun gading.

Organisaties die lid zijn, zijn onder meer:

  • technologiepolen
  • innovatie-ondersteunende organisaties
  • universiteiten en onderzoeksinstituten
  • regionale ontwikkelingsorganisaties
  • kamers van koophandel en industrie.

In België alleen zijn er niet minder dan veertien knooppunten van EEN aan het werk. Klik hier (https://een.ec.europa.eu/about/branches/belgium) voor een overzicht van de contactadressen.

Eric Dauchy

Picture of Eric Dauchy

Eric Dauchy

Eric Dauchy was twaalf jaar lang journalist, eerst voor het persbureau UPI, daarna als freelance luchtvaartjournalist voor Reuters. Hij werkte voornamelijk in de hightech industrie als medewerker van Data News, daarna als hoofdredacteur van het eerste pan-Europese maandblad voor de distributie van computerproducten European Computer Sources. Vandaag werkt Eric als marketing communicatie adviseur voor handelsbeurzen, exportagentschappen en bedrijven in hightech en de luchtvaart. Eric is ook vrijwilliger bij Dakota vzw waar hij de communicatie verzorgt.

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus

'Ce Accepter Lire Plus