Overblijfselen radarinstallatie “Meise”

Fundamenten van de bunkers, werkplaatsen en antennes van het WOII-radarstation ‘Meise.’ Bij een tweede bezoek aan de site begin mei 2006 waren vrijwel alle resten van het radarstation uitgegraven, van het mooie weiland bleef alleen een zandvlakte over. Kevin Cleynhens sprak met een van de werkmannen. Ze waren aan de gemeente gaan vragen of alles mocht vernield worden, daar werd het fiat gegeven voor het wegnemen van de Duitse overblijfselen.

De foto toont de overblijfselen van de fundamenten in een wei langs de Hoevestraat.

De serie foto’s werd aangevuld door foto’s die in de zomer van 2005 genomen werden door Steven Volckaerts. “Op de laatste foto zie je het huis van Georgette Van der Veken waarop de Parkers Madhouse neerstortte, deze foto is genomen vanop de locatie van het radarstation. De man van Georgette, Narreke, is in juni 2007 overleden na een lange ziekte”.

Beelden: © Frans Van Humbeek, 12/01/2003 | © Steven Volckaerts | © Steven Volckaerts
Datum registratie:
07/01/2006
Adres:
Weiland langs de Hoevestraat

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ce site utilise des cookies pour optimiser votre expérience utilisateur. En continuant à surfer sur Internet, vous acceptez notre politique de confidentialité et d’utilisation de cookies. Accepter Lire Plus