Mil Mi 2 helikopter in achtertuin

Enkele jaren geleden ontdekten we tijdens een reportage op het programma ‘Man bijt hond’ een helikopter in een voortuin als speelobject voor de kinderen van de eigenaar. Met de hulp van de reporter en google street view ontdekten we de heli in een voortuin van een huis in Moerbeke-Waas.           

 
Het betreft een Mil Mi 2 met serienummer 562640112 die voorheen diende bij de Poolse Luchtmacht met serial 2640. Nadien werd hij ingeschreven op het burgerluchtvaartregister als SP-FSO. In 1995 werd hij verkocht in Nederland waar hij te zien was als blikvanger bij Dump 2000 te Capelle aan de Ijssel, een legerstockverkoop. In mei 2006 verhuisde de heli naar Metaalrecycling A. Schoehuijs te Vijfhuizen. Minder dan een jaar later, in april 2007, verhuisde het nogmaals na verkoop aan een Belgische eigenaar. Het is waarschijnlijk deze Mil Mi 2 die korte tijd later opdook in Moerbeke Waas maar hij vertoont geen uiterlijke kenmerken die een zekere identificatie mogelijk maken.     
 
Zoals reeds vermeld stond de heli aanvankelijk in de voortuin maar toen Jan Schotmans de plek bezocht in augustus 2012 was hij verhuisd naar de achtertuin. Daar staat hij nog steeds en op het www zijn foto’s terug te vinden genomen in 2017. De heli staat echter in weer en wind buiten onder de bomen en dat doet er uiteraard geen goed aan. Hij staat op privéterrein maar kan langs de buitenkant van het terrein gefotografeerd worden.         
 
Met dank aan Jan Schotmans voor het gebruik van de foto’s.
Beelden: © Jan Schotmans, 19/08/2012 | © Jan Schotmans, 19/08/2012 | © Jan Schotmans, 19/08/2012
Datum registratie:
26/02/2018
Adres:
Spelonckvaart, Moerbeke

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print