Graf van Baron Jean de Sélys Longchamps, Typhoon Ib EJ950 3 Sqn

Baron Jean de Sélys-Longchamps (3 Squadron RAF) kwam op 31-jarige leeftijd om het leven bij een crash van Typhoon Ib EJ950 QO-X op Manston op 16 augustus 1943. In tegenstelling tot andere gesneuvelde Belgische piloten en bemanningsleden waarvan de stoffelijke resten na de oorlog naar België overgebracht werden, is hij nog steeds begraven op het kerkhof van Minster-in-Thanet (bij Manston, Kent).
Op vrijdag 16 augustus organiseerde de Geraardsbergse vereniging Wings Of Memory (www.wingsofmemory.be) in Minster-in-Thanet (UK) een herdenking voor de Belgische oorlogspiloot Jean de Selys de Longchamps. Onder de honderden aanwezigen waren elf familieleden, de Belgische Stafchef van Defensie en heel wat militaire en burgerlijke hoogwaardigheidsbekleders.
Zie in deze database ook naar de gedenkplaat en het monument voor Baron Jean de Sélys-Longchamps in de Louisalaan in Brussel.
De bijgevoegde foto’s van Wim De Quick tonen:
-de groep van Wings of Memory in het Spitfire and Huricane Museum in Manston,foto genomen bij de Huricane van Belgische piloot Daniel Le Roy Du Vivier
-het graf van
-aanwezige prominenten. Vlnr. CO RAF Manston, Sqd Leader Metcalfe (609 sqn), Kol Michel Colles (Florennes), Stafchef Lt Gen Van Caelenberge  en Col (ret) McDine (rep Lord-Lieutenant of Kent)
-aanwezige prominenten en familie. Vlnr. Veronique Petit (Belgische Ambassade Londen), Brigitte d’Oultremont (Comète ontsnappingslijn), Sybille de Selys Longchamps en Mary Cornet d’Elzius.
Beelden: © Wim De Quick, 16/08/2013
Datum gebeurtenis:
16/08/1943
Datum registratie:
25/08/2013
Locatie:
Graf van Baron Jean de Sélys Longchamps, Typhoon Ib EJ950 3 Sqn
Adres:
CWGC perk, begraafplaats, Tothill Street, Minster-in-Thanet, Ramsgate
Lengtegraad:
1°18’58.7″E
Breedtegraad:
51°20’32.1″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer