Home » Inventarisatie van het Belgisch luchtvaartpatrimonium

Inventarisatie van het Belgisch luchtvaartpatrimonium

door webmaster

Inventarisatie
van het Belgisch Luchtvaartpatrimonium

Begin 2007 publiceerde Hangar Flying een eerste inventaris van het Belgisch luchtvaartpatrimonium. Niet alleen luchtvaartliefhebbers maar ook het groot publiek kreeg meer aandacht voor ons rijk luchtvaartverleden.

Uit verschillende hoeken, zowel nationaal als internationaal, komen veel bruikbare reacties die we opnemen in dit databestand. Ons gegevensbestand is voor iedereen toegankelijk. Uw feedback wordt zo snel mogelijk verwerkt.

Hangar Flying is actief betrokken bij de bescherming van erfgoed:

ONZE INVENTARIS

2149 erfgoedsites geregistreerd

In aanwezigheid van familieleden van omgekomen bemanningsleden en passagiers werd op 6 juni 2010 op een bergkam nabij de Monte Terminillo (Italië) een monument onthuld ter nagedachtenis van het ongeval met de Sabena DC-6 OO-SDB.

Op het vliegveld van Grimbergen plaatste Hangar Flying in 2016, in samenwerking met Scramble, een monument voor de 132 (Norwegian) Wing. Twee Noorse squadrons (331 en 332) waren eind 1944 samen met twee Britse squadrons (66 en 127) gebaseerd op Grimbergen B60. Scramble is de vereniging van nazaten van Noorse oorlogspiloten.

Aanvullingen voor onze database zijn bijzonder welkom​

Signaleer nieuwe monumenten, de staat van oude gedenkstenen en graven, de precieze locaties van ons erfgoed, enz. Onze belangrijkste doelstelling is een zo accuraat mogelijke inventaris samen te stellen van ons luchtvaartpatrimonium. Hangar Flying biedt u een ideaal platform om informatie over ons luchtvaarterfgoed met iedereen te delen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer