Mil Mi 2 helikopter

Enkele jaren geleden ontdekten we tijdens een reportage op het programma ‘Man bijt hond’ een helikopter in een voortuin als speelobject voor de kinderen van de eigenaar. Met de hulp van de reporter en google street view ontdekten we de heli in een voortuin van een huis in Moerbeke-Waas.

Het betreft een Mil Mi 2 met serienummer 562640112 die voorheen diende bij de Poolse Luchtmacht met serial 2640. Nadien werd hij ingeschreven op het burgerluchtvaartregister als SP-FSO. In 1995 werd hij verkocht in Nederland waar hij te zien was als blikvanger bij Dump 2000 te Capelle aan de Ijssel, een legerstockverkoop. In mei 2006 verhuisde de heli naar Metaalrecycling A. Schoehuijs te Vijfhuizen. Minder dan een jaar later, in april 2007, verhuisde het nogmaals na verkoop aan een Belgische eigenaar. Het is waarschijnlijk deze Mil Mi 2 die korte tijd later opdook in Moerbeke Waas maar hij vertoont geen uiterlijke kenmerken die een zekere identificatie mogelijk maken.
Zoals reeds vermeld stond de heli aanvankelijk in de voortuin maar toen Jan Schotmans de plek bezocht in augustus 2012 was hij verhuisd naar de achtertuin. Daar staat hij nog steeds en op het www zijn foto’s terug te vinden genomen in 2017. De heli staat echter in weer en wind buiten onder de bomen en dat doet er uiteraard geen goed aan. Hij staat op privéterrein maar kan langs de buitenkant van het terrein gefotografeerd worden.
Met dank aan Jan Schotmans voor het gebruik van de foto’s.
Oorspronkelijk stond deze helikopter in een privé tuin aan de Spelonckvaart maar in de loop van 2020 is hij verplaatst. Hij staat nu in een weiland bij de MiG 21. De MiG 21 is zichtbaar vanuit de Coeferingstraat te Moerbeke-Waas maar de heli staat achter het vliegtuig en is vermoedelijk niet goed of helemaal niet zichtbaar.
Beelden: © Jan Schotmans, 19/08/2012
Datum registratie:
26/02/2018
Locatie:
Mil Mi 2 helikopter
Adres:
Coeferingstraat, Moerbeke
Lengtegraad:
3°58’30.3″E
Breedtegraad:
51°10’58.5″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer