Vliegtuigonderdelen in automuseum Mahymobiles

Heel wat luchtvaartliefhebbers hebben ook een boontje voor stijlvolle wagens. Autoworld te Brussel zal iedereen wel vertrouwd in de oren klinken, het museum nabij het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis huisvest 230 automobielen uit de unieke collectie van Ghislain en Ivan Mahy. Een veel groter deel van hun verzameling kon ik bezoeken in Mahymobiles te Leuze-en-Hainaut (Henegouwen).
 
In 1997 kocht de stad Leuze-en-Hainaut de fabrieksgebouwen Hernalsteen. Die grote gebouwen herbergen nu honderden schitterende oldtimers die geen plaats vonden in Autoworld. Het erg verzorgde museum moet het stellen zonder overheidssteun en draait enkel op het enthousiasme van Ivan Mahy en een groep vrijwilligers. Het museum kan met veel moeite de eindjes aan mekaar knopen, de kans is zelfs reëel dat de unieke collectie binnenkort de deuren moet sluiten bij gebrek aan financiële middelen.
 
Ivan heeft ook een grote passie voor de luchtvaart. Zijn collectie werd aanvankelijk opgestart in het voormalige ‘Wintercircus’ in Gent. Daar hing ook een sportvliegtuig omhoog van vader Mahy, het staat nog altijd gestockeerd in Leuze. Wagens van Jacqueline Cousin (o.a. bekend van haar vlucht Brussel-Kaapstad) en wijlen Mike Terlinden staan te pronken tussen tweewielers (fietsen en moto’s) en automobielen die nog veel gelijkenissen vertonen met paardenkoetsen. In de reserve van het museum staan ook motoren van o.a. Meteor en Comet. De luchtvaartartefacten staan niet in de publieke zone en zijn dus niet te bezoeken.
 
Er is een kleine shop en een leuke cafetaria met democratische prijzen. Je kan er heel wat streekbieren proeven. www.mahymobiles.be
 
 
 
Beelden: © Paul Van Caesbroeck, 04/07/2007
Datum registratie:
08/08/2007
Eigenaar:
Mahy
Adres:
Mahymobiles

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer