Graven zeven gesneuvelden Lancaster 550 Sqn

Op het kerkhof in de Terekenstraat liggen graven van zeven gesneuvelden van een Lancaster (550 Sqn, 22 mei 1944). We zien acht zerken maar slechts zeven zijn van de Lancaster-crew, ze liggen in zes kisten en werden door de Duitse bezetter eervol begraven. Zoals gewoonlijk was de lokale bevolking niet welkom op de begrafenis.

Toen we met Raymond Heymans het kerkhof bezochten vertelde hij dat ook een Franse bemanning op dit kerkhof werd begraven. Die waren met een toestel neergestort op het vliegveld Stereken te Sint-Niklaas. De zerken lagen naast de CWG-graven, ze werden inmiddels naar andere begraafplaatsen verplaatst.

Op dit kerkhof liggen begraven:

Sergeant (Flt. Engr). Donald Sidney Bruty, Pilot Officer (Pilot) Peter James Dukelow, Flying Officer (Nav). Leslie Ronald Dunham, Sergeant (Air Gnr). Sidney Alfred Jarvis, Pilot Officer (Air Gnr). Herman Earl MacDuff, Sergeant (W.Op./Air Gnr). David Alfred William Mayo en Pilot Officer (Air Bomber) Leslie Robert Towsley.

Beelden: © Paul Van Caesbroeck, 18/12/2006
Datum gebeurtenis:
22/05/1944
Datum registratie:
05/01/2006
Eigenaar:
Stad
Adres:
Begraafplaats – CWG

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer