Gedenkplaat voor de bemanning van Wellington R1406 BL-C van 40 Sqn

Achter een boerderij in de Eerstestraat 16 te Sint-Laureins staat een gedenkkruis als herinnering voor een Wellingtonbemanning (R1406) van het 40 Sqn, die het stormweer van de nacht van 27 juni 1941 met de dood moest bekopen. Door de geweldige ontploffing en de daaropvolgende brand werd van drie van de zes vliegeniers niets teruggevonden. Zij hebben geen gekend graf. De drie overigen rusten te Adegem. Eigenlijk staat het kruisje achter de boerderij, en men moet eerst toelating vragen aan de bewoners. Het stenen kruis is betaald in 1950 door de familie van de piloot Horrocks.

De bemanning bestond uit: P/O David W. Horrocks (piloot, vermist), P/O Kenneth F. Glock (co-piloot), P/O Wallace G. Green (observer), Sgt Leslie C. Page (vermist), Sgt Jack S. Clover (vermist), Sgt Tecwyn Morris (boordschutter). De drie vermisten worden herdacht op het Runnymede Memorial in Engeland; de drie andere bemanningsleden zijnbegraven op het Adegem Canadian War Cemetery.

De boederij is nu vakantiewoning De Vakantieschuur. Respecteer de privacy van de vaste of tijdelijke bewoners als u een bezoek brengt aan deze locatie.

Beelden: ©
Datum gebeurtenis:
27/06/1941
Datum inhuldiging:
1950
Datum registratie:
05/01/2006
Locatie:
Gedenkplaat voor de bemanning van Wellington R1406 BL-C van 40 Sqn
Adres:
Achter boerderij Eerstestraat 16, Sint-Laureins
Lengtegraad:
3°32’19.9″E
Breedtegraad:
51°13’39.5″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer