Graf Sgt Vl Straetemans Louis

Info August Laveaux (28 januari 2013):

Louis Straetemans, werd op 13 juli 1930 geboren. Nadat hij was afgestudeerd als onderwijzer aan de normaalschool te Mechelen a/d Maas, koos hij voor een loopbaan als vliegenier bij de luchtmacht. Op 20 september 1951 trad hij in dienst en op 7 juli 1952 vertrok hij naar Amerika voor zijn opleiding. Met glans behaalde hij zijn brevetten in drie verschillende opleidingscentra:
-1. Primary Pilot Training te Hondo(Texas) U.S.A. op 6 februari 1953.
-2. Jet Fighter Pilot te Laredo(Texas)op 1 september 1953.
-3. F-84 Combat Crew Training te Luke(Glendale)Arizona op 15 december 1953.
Terug in België werd hij op 7 januari 1954 toegevoegd bij de 2 Wing van de vliegbasis te Florennes. Bij het volbrengen van een oefenvlucht, in bevolen dienst, op 14 mei 1954, kwam hij jammerlijk om het leven. Na een 1ste geslaagde oefenvlucht, toen hij deze oefening een 2de maal wilde uitvoeren heeft de motor van het vliegtuig vuur gevat. Omdat hij zich op dat ogenblik boven het woongebied van het dorp Flavion bevond, heeft hij in een uiterste poging nog getracht een ramp te voorkomen, door zijn vliegtuig zo lang mogelijk in de lucht te houden. Omwille van te weinig hoogte kon zijn valscherm, nadat hij gebruik had gemaakt van zijn schietstoel, helaas niet meer ontvouwen en zo is hij met een grote schok in een weiland terecht gekomen en was opslag dood.
Zijn vliegtuig is ongeveer 500 meter verder in een aardappelveld te pletter gestort. De Luitenant-Kolonel, bevelhebber van de 2 Wing kende, op bevel van de minister van Landsverdediging, aan de overledene, ten postume titel de medaille toe van Ridder in de Orde van Leopold III.

Beelden: ©P.Dierckx | ©P.Dierckx | ©P.Dierckx
Datum gebeurtenis:
14/05/1954
Datum registratie:
11/11/2006
Eigenaar:
Overheid
Adres:
Kerkhof aan de St.-Leonarduskerk aan de Smeetsstraat

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer