Schroefbladen in kippenhok

1435-ZET UNPUBLISHED !!!!!

Thijs Hellings : “Dit weekend ben ik in Bocholt op een boerderij gaan kamperen. De boer was bijzonder vriendelijk en gastvrij. Na een uitgebreide rondleiding op de historische boerderij kwam mijn vliegtuighobby ter sprake. De boer vertelde dat zijn vader nog ooit vertelde over een vliegtuig wat neergestort was in de oorlog, de propellors hadden ze bij een andere boerderij in de buurt in de beton in de grond gestoken om als paal te gebruiken….

De beste man ging op zijn fiets kijken of ze er nog stonden, en even later was hij terug om te melden dat ze er inderdaad nog waren. We gingen dus snel kijken en zie daar, een prachtige kippenren met op de hoeken 2 Hamilton Standard prop bladen, in prima staat. Een mij onbekend oorlogsrestant.

Even achterom, en de eigenaar gesproken. Blijkt een derde door hem uitgegraven te zijn omdat die een nieuwe riolering in de weg lag. ‘Er zat nog een kop aan’ en ik mocht hem wel even zien als ik wou. Ook wordt een telefoontje gepleegd, want iemand zou nog wel wat meer stukken hebben en weten waar ze van kwamen. Helaas waren die stukken weg, ook de zware kop, en wist men niet veel meer dan dat het in 1945 gebeurde, en dat ze ‘de schroef’ van het vliegtuig hadden gehaald. Helaas kon ik de eigenaar er niet van overtuigen om afstand te doen van de losse, maar ze staan daar dan ook wel perfect samen in hun historische omgeving. Na wat conserveringsadviezen en uitleg over propellors, metalen en corrosie weer naar de boerderij terug.

Terug op de eigen boerderij nog een verassing. De omheining bleek gemaakt van staalmatten van de oude startbaan van Kleine Brogel, daar opgekocht door de vader van de boer na het einde van de oorlog.

In de schuur toonde hij me nog twee munitiekisten waarvan ik er een mocht uitzoeken om mee te nemen, een geldbod sloeg hij af, dus een erg fraai geschenk en een mooi souvenir van het weekend met originele verf er op”.

Info : Thijs Hellings (4 oktober 2009)

© Thijs Hellings, 4/10/2009

Paul –>>>> laat UNPUBLISHED !!!!!

Beelden: ©
Datum registratie:
05/10/2009
Adres:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NOG NIET ONLINE PLAATSEN!!!!!!!!!!

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer