Graf Adj Kreit

Het graf van Adjudant Vlieger André Kreit op het kerkhof te Schaffen. Hij behoorde tot het kometensmaldeel van Schaffen. Hij verongelukte te Donk/Halen bij Diest in een Fairey Firefly IIM, de Y-12.
In het Luchtvaartmuseum in Brussel is ook de Kreit-Lambrickx KL2 (OO-ANP) te bewonderen. Kreti maakte op 12 oktober 1932 een eerste vlucht met de KL1, een toestel ontworpen en gebouwd door Lambrickx. De technische dienst van de luchtvaart had enige opmerkingen en het omgebouwde vliegtuig werd KL2 gedoopt. In september 1937 schonk de weduwe van André Kreit het vliegtuig aan het Luchtvaartmuseum.

Info Peter Dierckx ….

Om alles nog eens kort samen te vatten: het graf van Adjt Vlieger André Kreit te Schaffen is in de loop van deze winter dankzij enkel ordinaire koperdieven nu echt helemaal uitgekleed. Nadat enkele jaren terug de ‘echte’ verzamelaars de geëmailleerde foto reeds ten gelde maakten is nu ook de rest van het epitaaf in baar geld omgezet.
Aangezien de stad Diest in de komende maanden een ‘ruiming’ voorziet op enkel van haar begraafplaatsen, lijkt me de huidige situatie redelijk riskant om aan te ontsnappen.Anderzijds vrees ik ook voor de toekomst van het graf van Michiels in Diest zelf… is het insigne van de distel ook niet in koper????

Info Peter Dierckx (1 juli 2012). Het graf is geruimd.

Beelden: © Johnny Janse | © Luc Wittemans, 15/08/2006 | © Peter Dierckx, 03/2009
Datum gebeurtenis:
14/12/1934
Datum inhuldiging:
14/12/1934
Datum registratie:
02/07/2006
Adres:
Begraafplaats Postbaan

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer