In 1994 werd een gedenksteen ingehuldigd om het neerhalen te herdenken van een Ju 88 A van de IV Gruppe van het Kampfgeschwader 101 door Georges Jaspis. De steen kreeg begin 2023 een nieuwe plaats.
Provincie: Vlaams-Brabant
Luitenant-Vlieger Eric de Spoelberch verongelukte op 17 januari 1939 te Nivelles met het prototype van het Renard R.36 jachtvliegtuig OO-ARW. Hij rust in het familiegraf op de begraafplaats van Wespelaar (Haacht).
Graf van familie De Coster, slachtoffers van vliegtuigbommen in Berg
door Frans Van Humbeekdoor Frans Van HumbeekDe vierkoppige familie De Coster uit Berg kwam op 17 juni 1942 om het leven toen hun woning geraakt werd door vliegtuigbommen, vermoedelijk afgeworpen door een Duits vliegtuig dat met technische problemen wilde landen in Melsbroek.
Op de begraafplaats van Tienen rust LAC Charles De Wever, tijdens zijn opleiding met een Fairchild Cornell Mk.II omgekomen in Bowden (Alberta, Canada).
Slachtoffers luchtbombardement Tweede Wereldoorlog, Tienen
door Frans Van Humbeekdoor Frans Van HumbeekDe geallieerden bombardeerden Tienen op 25 mei 1944. Er vielen onder andere in het oude gasthuis enkele burgerslachtoffers. De meeste huisjes van het begijnhof werden vernield. Ook deken Rochette bevond zich onder de slachtoffers, hij stierf in de biechtstoel.
Soldaat Leo Schepers van de Belgische SAS-eenheid, kwam om het leven op 11 september 1945 bij een oefening aan het Fort van ’s Gravenwezel. Hij rust op de begraafplaats van zijn geboortedorp Halle Booienhoven.
Graf Germaine Brants, slachtoffer luchtbombardement 11 mei 1940, Boutersem
door Frans Van Humbeekdoor Frans Van HumbeekGraf van Germaine Brants, omgekomen tijdens het bombardement in Boutersem van 11 mei 1940.
Graf burgerslachtoffers luchtbombardement 11 mei 1940, Bost
door Frans Van Humbeekdoor Frans Van HumbeekFlore Ambroes (°1889) en Paula Moniquet (°1920) kwamen om door een Duitse luchtaanval te Tienen op 11 mei 1940.
Albert Van Cotthem begon zijn carrière als piloot tijdens de Eerste Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog ontving hij de eretitel Deken van de Belgische Luchtvaart. Hij toonde zijn vliegkunsten over heel België. In Sint-Pieters-Leeuw kreeg een straat de naam van haar bekende inwoner-piloot.
Naam van Soldaat Jules Mauqouy op gedenkteken voor de slachtoffers van de twee wereldoorlogen
door Luc Wittemansdoor Luc WittemansSoldaat Jules Mauquoy werd het slachtoffer van een Duits bombardement op het vliegveld van De Moeren op 6 juni 1918. Hij is begraven op de begraafplaats van Wijgmaal maar zijn naam staat vermeld op het monument voor de slachtoffers van de twee wereldoorlogen van zijn geboorteplaats Herent.