Gebruiken voor het ingeven van nieuwe erfgoed-item
Op de stedelijke begraafplaats van Geraardsbergen rusten burgerslachtoffers van luchtbombardementen in WOII.
Gebruiken voor het ingeven van nieuwe erfgoed-item
Op de stedelijke begraafplaats van Geraardsbergen rusten burgerslachtoffers van luchtbombardementen in WOII.
In de nacht van 20 op 21 december 1943 crashte de Lancaster W4123 UL-R2 van 576 Sqn nabij Voeren. De zeven bemanningsleden kwamen om het leven. Voor boordschutter Sgt Redmond staat hier een gedenksteen.
Het oorlogsmonument te Denderbelle herdenkt de militaire en de burgerlijke slachtoffers van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, waaronder de slachtoffers van een V2-inslag.
Op 20 april 1944 bombardeerden de geallieerden de de spoorweginfrastructuur van Ottignies. Heel wat bommen kwamen in het centrum van Limal terecht en maakten 31 burgerslachtoffers.
Sergeant-vlieger Willy Guyot rust op de oude begraafplaats van Limal. Hij kwam om het leven op 14 december 1951 bij de crash van Spitfire IX SM10 van de Vorderingsvliegschool van Brustem.
Bij het Amerikaanse bombardement van het rangeertstation van Hasselt op 8 april 1944 vielen 18 doden bij inwoners van de vlakbij gelegen gemeente Kuringen. Voor hen richtte de gemeente een gedenkteken op op de begraafplaats.
De Hurricane I V7226 AK-I 213 Sqn van Lt Jacques Philippart werd op 25 augustus 1940 neergehaald boven de Noordzee. De Air Sea Rescue Service kon hem niet tijdig terugvinden. Lt Vlieger Jacques Philippart rust op de begraafplaats van Evere.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd La Louvière acht keer gebombardeerd. De materiële schade en vooral het menselijk leed was enorm.
Het oorlogsmonument te Schellebelle herdenkt de militaire en de burgerlijke slachtoffers van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Het vermeldt onder meer de namen van slachtoffers van luchtaanvallen tijdens WO II.
Het oorlogsmonument op de begraafplaats van Wichelen herdenkt onder meer Albert Van Der Straeten, soldaat bij de 3de Luchtvaartregiment, gesneuveld tijdens WO II, Franciscus Brys en De Mey Adolf, twee burgerslachtoffers van luchtaanvallen tijdens WO II.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer