Namen van Carlos ‘Carlo’ Verbessem en Baudouin de Hemptinne op oorlogsmonument

Carlos ‘Carlo’ Verbessem was lid van de Association Royale Athlétique La Gantoise (ARAG), in de volksmond ‘de Gantoise’ (voetbal, tennis, …) en dus prijkt zijn naam ook op deze gedenkplaat aan het sportcomplex. Bij Gantoiseleden staat het monument bekend als ‘De Steen’.

Info via Piet Dhanens (16 mei 2020).
Ter nagedachtenis van de gesneuvelde leden van de Eerste Wereldoorlog richtte ‘de Gantoise’ in 1935 deze gedenksteen op. Na de Tweede Wereldoorlog werd er een tweede marmeren plaat bijgezet met de namen van leden die in 1940-1945 stierven. ‘De Steen’ is een eerbetoon aan de spelers, atleten en clubleden wiens leven en enthousiasme voor hun land, voor hun sport en voor hun club door het oorlogsgeweld plots afgebroken werd. Jaarlijks vindt er aan het monument op 11 november een herdenkingsplechtigheid plaats.

KAA Gent is ondertussen verhuisd van het Ottenstadion naar het Ghelamco-stadion. Het monument verdient restauratie en een waardiger locatie.

Rob Moeskops maakte er ons attent op dat ook de naam van Flt Lt Baudouin de Hemptinne op de gedenkplaat staat. Zijn naam staat wat verborgen onder een metalen stang. Informatie over Flt Lt Baudouin de Hemptinne kan u onder meer vinden in de databank bij de gedenkplaat in Dranouter.

Beelden: © Piet Dhanens, 06/11/2010 | © Piet Dhanens, 15/05/2020
Datum gebeurtenis:
19/12/1917
Datum inhuldiging:
1935
Datum registratie:
06/07/2011
Eigenaar:
Van een coöperatieve die eigenaar is en het beheer voert over de nog resterende terreinen van het Ottenstadion.
Locatie:
Namen van Carlos ‘Carlo’ Verbessem en Baudouin de Hemptinne op oorlogsmonument
Adres:
Parking La Gantoise, Tennisstraat, Gentbrugge, Gent
Lengtegraad:
3°46’01.2″E
Breedtegraad:
51°01’49.9″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer