Graf van Guillaume Van Haelen, omgekomen tijdens een bombardement te Clabecq op 15 mei 1940.
Militair of Burger: Burger
Het zweefvliegtuig Doppelraab D-5328 zwerft al bijna 60 jaar rond in België. Na gesignaleerd te zijn op de vliegvelden van Gent/Sint-Denijs-Westrem en Moorsele, dook het op in Haine-Saint-Paul en recent (2022) in Couvin.
Slachtoffers luchtbombardement Tweede Wereldoorlog, Tienen
door Frans Van Humbeekdoor Frans Van HumbeekDe geallieerden bombardeerden Tienen op 25 mei 1944. Er vielen onder andere in het oude gasthuis enkele burgerslachtoffers. De meeste huisjes van het begijnhof werden vernield. Ook deken Rochette bevond zich onder de slachtoffers, hij stierf in de biechtstoel.
Andrée ‘Dédée’ De Jongh, geboren te Schaarbeek op 30 november 1916, overleden te Brussel op 13 oktober 2007.…
Douglas DC-6B ex BIAS en DAT (OO-LVG/OO-VGL) in Noors luchtvaartmuseum
door Frans Van Humbeekdoor Frans Van HumbeekSinds juni 2020 staat een DC-6B die nog vloog voor Belgian International Air Services en Delta Air Transport in het luchtvaartmuseum van Sola in Noorwegen.
Graf Germaine Brants, slachtoffer luchtbombardement 11 mei 1940, Boutersem
door Frans Van Humbeekdoor Frans Van HumbeekGraf van Germaine Brants, omgekomen tijdens het bombardement in Boutersem van 11 mei 1940.
Graf burgerslachtoffers luchtbombardement 11 mei 1940, Bost
door Frans Van Humbeekdoor Frans Van HumbeekFlore Ambroes (°1889) en Paula Moniquet (°1920) kwamen om door een Duitse luchtaanval te Tienen op 11 mei 1940.
Graven Raoul Buyle (SAAF, 350 Sqn), André Guillemain (OTU) en Elie Micaise (burgerslachtoffer bombardement)
door Frans Van Humbeekdoor Frans Van HumbeekGraven Raoul Buyle (ex SAAF en 350 Sqn) overleed in 1988, André Guillemain (Operational Training Unit) kwam om tijdens de crash van een Meteor in 1954 en Elie Micaise kwam vermoedelijk om het leven tijdens het bombardement op Ottignies in 1944.
Graven burgerslachtoffers luchtbombardementen, Adinkerke
door Frans Van Humbeekdoor Frans Van HumbeekOp de begraafplaats van Adinkerke rusten slachtoffers van bombardementen, zowel van de Eerste als van de Tweede Wereldoorlog.
Albert Van Cotthem begon zijn carrière als piloot tijdens de Eerste Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog ontving hij de eretitel Deken van de Belgische Luchtvaart. Hij toonde zijn vliegkunsten over heel België. In Sint-Pieters-Leeuw kreeg een straat de naam van haar bekende inwoner-piloot.