Overblijfselen vliegtuigloods (Sint-Niklaas)

Waar nu het recreatiedomein De Ster is, gingen we met Raymond Heymans (°1934,†2014) zoeken naar de resten van een Duitse vliegtuigloods. Op de plaats waar nu een meer is, lag in 1939 een reservevliegveld dat ook door de Duitse bezetter werd gebruikt. Vermoedelijk hebben de Duitsers dit veld nooit als een volwaardig vliegveld in gebruik genomen. Een lokaal historicus publiceerde wel een foto van een Ju.52 die op dit vliegveld zou genomen zijn. Op Duitse documenten werd het vliegveld “Sterreken” genoemd.
Op het domein staat de onderhoudsloods “Pannenhuis,” normaal is die niet toegankelijk en afgesloten met een metalen poort. De loods staat op een betonnen dal, dat was de vloer van de vroegere vliegtuigloods. Links en rechts van het betonnen platform zien we de betonnen resten waar een metalen overkapping begon. Het ijzer van het dakgebinte werd doorgezaagd, we zien nog de resten van de metalen gewelven in het beton. Op vele plaatsen in het domein liggen nog de resten van taxibanen.

Beelden: © Paul Van Caesbroeck | © Paul Van Caesbroeck | © Paul Van Caesbroeck
Datum registratie:
19/12/2006
Eigenaar:
Stad
Adres:
Recreatiedomein De Ster

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer