Grote vliegtuigloods

Op een boerderij in de Krommewege waren we zeer verbaasd om een grote Duitse vliegtuigloods aan te treffen die nog zeer goed bewaard was. Waar nu de stieren stonden werden tijdens WOII Duitse vliegtuigen gestald. Uit de opschriften die nog altijd op de muren stonden konden we afleiden dat de loods na de Duitse bezetting (“Nicht Rauchen”) ook door de Britten werd gebruikt (“Tyres, Repair and Inspections, Utility, …” ) In een rood vak moet een brandblusser gehangen hebben, daarnaast zouden metalen stangen gehangen hebben waarop geklopt werd hij luchtalarm.

De houten dakgebinten waren gemaakt door vakmannen, enkel de plaatsen waren nagels gebruikt werden zijn geschilderd. Het houtwerk is nog in een verbazend goede staat, een waar kunstwerk. Het beton op de vloer is nog origineel, de poorten zijn nieuw maar aan het plafond zien we nog altijd de originele rails. We beseften onmiddellijk dat we in een gebouw stonden dat door de overheid moest beschermd worden. Gelukkig beseft de eigenaar hoe belangrijk zijn stalling is voor ons luchtvaartpatrimonium, hij lijkt er zeker zorg voor te dragen.

Beelden: © Paul Van Caesbroeck, 07/04/2006 | © Paul Van Caesbroeck, 07/04/2006
Datum gebeurtenis:
1940
Datum registratie:
01/06/2006
Eigenaar:
Privé
Adres:
Krommewege 29

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer