Gedenksteen voor Daniel Kinet

Daniel Kinet was houder van de tweede licentie voor piloot, de Caters had de eerste vergunning ontvangen. Daniel Kinet zou echter het eerste slachtoffer worden van de Belgische luchtvaart. Hij stortte neer te Gent op 10 juli 1910 (zie gedenksteen op de Singel,) op 15 juli overleed hij. Hij was een zeer gekend pionier van de luchtvaart. Op 15 mei 1910 had hij het wereldrecord voor een passagiersvlucht gebroken door met zijn passagier in een Farman 2 uur en 51 minuten in de lucht te blijven.
De sterk verwaarloosde gedenksteen werd op het kerkhof van Vorst (Kerkhoflaan, grondgebied Alsemberg) ontdekt door Dr. Pierre Cruyns, een deskundige die zich specialiseert in prille geschiedenis van onze luchtvaart. Het graf is bijna niet te vinden (weg 1A, graf 42,) het ligt verborgen achter een grote struik. Pierre is vastbesloten om de gedenksteen van deze pionier netjes op te kuisen, Daniel Kinet verdient een eervolle gedenksteen.
Voorlopig blijft het een raadsel waarom deze Daniel Kinet hier in Alsemberg begraven werd.

FVH, 3 juli 2010. We weten dat Daniel met Eudore Kinet (vader?) in de buurt van Brussel woonde, in de Rue du Tyrol. De straat heb ik nog niet kunnen terugvinden maar het is dus niet zo verwonderlijk dat hij in Alsemberg werd begraven.

Beelden: © Steven Volckaerts, 02/12/2006
Datum gebeurtenis:
15/07/1910
Datum registratie:
04/12/2006
Locatie:
Gedenksteen voor Daniel Kinet
Adres:
Begraafplaats van Vorst, Kerkhoflaan, Alsemberg, Beersel
Lengtegraad:
4°20’11.8″E
Breedtegraad:
50°45’18.3″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer