Graven van burgerslachtoffer bombardement Tweede Wereldoorlog, Alveringem

Op 29 mei 1940 wil de compagniecommandant van 1Cie/9TerBon (1ste Compagnie van het 9de Territoriale Bataljon) zijn manschappen zo snel mogelijk weg uit het gebied afgebakend door het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke, de Lovaart en het IJzerkanaal waar de strijd om Duinkerke volop losbarst. Wanneer de vijand een artilleriebatterij in de buurt van de kantonnementen van de 1Cie opstelt, wordt deze vanuit de lucht aangevallen. Bij dat bombardement komen die dag zes soldaten om het leven, twee militairen overlijden later aan hun verwondingen.

Op het kerkhof aan de Sint-Audomaruskerk te Alveringem bevinden zich de graven van negen burgerslachtoffers van dit bombardement. Zes van hen kwamen om bij een bombardement op 29 mei 1940, drie overleden de volgende dagen. Er staan geen naamplaatjes meer op de negen stenen kruisen van deze graven. (Bron: Luc Van Waeyenberge en www.grafzerkje.be, https://18daagseveldtocht.be/)

Beelden: © Luc Van Waeyenberge
Datum gebeurtenis:
29/5/1940
Datum registratie:
8/12/2021
Locatie:
Graven van burgerslachtoffer bombardement Tweede Wereldoorlog, Alveringem
Adres:
Kerkhof aan de Sint-Audomaruskerk, Dorp, Alveringem
Lengtegraad:
2°42’39.9″E
Breedtegraad:
51°00’42.7″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer