Graf van Sgt Cyril A. Morgan, Blenheim IV 59 Sqn

Op het kerkhof van Gembes is een gesneuvelde Britse militair begraven, Sgt Cyril Arnold Morgan, observer aan boord van een Blenheim IV van 59 Squadron.
Het verlies van dit vliegtuig en zijn bemanning is nog steeds niet volledig opgehelderd. Het Squadron ORB voor 15 mei 1940 vermeld kortweg dat P/O Murdoch die dag vermist was. Vermoedelijk gaat het om F/O I M Murdoch maar dat is nog niet bevestigd; hij kwam waarschijnlijk in krijgsgevangenschap terecht. Ook de rest van de bemanning is niet vermeld maar Sgt Cyril  Morgan was waarschijnlijk de observer. Als boordschutter vermeld een andere bron AC1 Murdock maar dat moet een verwarring zijn met AC1 W.G. Murdoch die op 18 mei 1940 aan boord was van Blenheim IV R3702, eveneens van 59 Squadron, die bij de ferme Ribeaucourt te Maubray neerstortte. De boordschutter aan boord van de Blenheim die te Gembes neerkwam, is voorlopig onbekend.
En op de koop toe is ook de serial van deze Blenheim niet gekend maar we weten wel dat de geciteerde serial L4859 niet correct is want dat toestel maakte een buiklanding te Etrepagny, halfweg tussen Parijs en Rouen, Frankrijk, op 25 mei 1940 en werd er achtergelaten.
Beelden: © Georges Lecomte
Datum gebeurtenis:
15/05/1940
Datum registratie:
15/12/2006
Locatie:
Graf van Sgt Cyril A. Morgan, Blenheim IV 59 Sqn
Adres:
Cimetière, Rue du Trau, Gembes, Daverdisse
Lengtegraad:
5°03’49.3″E
Breedtegraad:
49°59’46.6″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer