Gedenksteen voor de bemanning van Lancaster I W4360 57 Sqn

Een gedenksteen naast het gemeentelijk oorlogsmonument herdenkt de militaire en de burgerlijke slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, alsook twee Franse soldaten en zeven Britse vliegeniers die sneuvelden op het grondgebied van Tourinnes-Saint-Lambert. De namen van de bemanningsleden worden niet vermeld, maar het gaat om de crew van een Lancaster.

In de nacht van 22 op 23 november 1942 verloren zeven bemanningsleden van de Lancaster I W4360 (57 Sqn RAF) het leven toen hun toestel neerkwam in Tourinnes-Saint-Lambert (Walhain). De Lancaster was vertrokken in RAF Scampton (Lincolnshire, UK) en had Stuttgart (Duitsland) als doelwit. Bij de terugkeer naar de UK werd de bommenwerper neergehaald door nachtjager Leutnant Ludwig Meister (Stab I./NJG 4) met de Bf 110F-4, opgestegen van Florennes.

Deze bemanning rust in het Heverlee War Cemetery: piloot Sgt Jack Glyn Ashton, boordtechnieker Sgt Alfred Stansfield, navigator Sgt Allan McKinlay, waarnemer Sgt Leonard Edwin Webber, radiotelegrafist-schutter Sgt Frederick Albert Jones, rugkoepelschutter Sgt Clyde Neilson, staartschutter Sgt Gordon Thomas Lister Chisholm.

Beelden: © Luc Van Waeyenberge
Datum gebeurtenis:
22/11/1942
Datum registratie:
29/10/2022
Locatie:
Gedenksteen voor de bemanning van Lancaster I W4360 57 Sqn
Adres:
Rue des Ourdons, Tourinnes-Saint-Lambert. Naast de muur rond de kerk.
Lengtegraad:
4°43’16.9″E
Breedtegraad:
50°38’21.1″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer