Bastogne War Museum

Naast het Mardasson memorial is het Bastogne War Museum ingericht. Het museum ontstond door de inspanningen van Guy Franz Arend. In 1950 opende hij een kleine museum, het Bastogne Nuts Museum. Het museum genoot al snel enige bekendheid en hij kreeg de steun van zowel Generaal McAuliffe als van zijn opponent Generaal Hasso von Manteuffel. In 1965 kreeg hij van de stad Bastogne een stuk grond langs het Mardasson gedenkteken ter beschikking om een groter museum te bouwen. Het zou echter nog tot 1976 duren vooraleer het nieuwe museum zou openen. Op 31 mei 1976 mocht Prins Albert het lintje van het Bastogne Historical Center komen knippen. In 2010 sloot het museum tijdelijk voor uitbreidingswerken en renovatie, een project van 7 miljoen euro. Aanvankelijk zou het museum in 2012 terug openen maar uiteindelijk opende het vernieuwde museum pas op 22 maart 2014 als het Bastogne War Museum.

Het museum heeft een vaste collectie van tanks en ander zwaar militair materiaal maar ook kleinere voorwerpen zoals uniformen. Maar er gaat ook aandacht naar wat de bevolking moest doorstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen. Naast de vaste collectie krijgt men regelmatig voorwerpen in bruikleen. Men organiseert ook regelmatig thematische tentoonstellingen rond allerlei thema’s.

Beelden: © Luc Wittemans 20/07/2019
Datum inhuldiging:
31/05/1976
Datum registratie:
04/06/2019
Locatie:
Bastogne War Museum
Adres:
Route de Bizory, Bastogne. Volg de wegwijzers ‘Mardasson’ en ‘Bastogne War Museum’.

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer