De Verbeke Foundation is een unieke kunstcollectie, aantrekkelijk voor jong en oud. Tussen de kunstwerken vonden we ook enkele luchtvaartobjecten die best het vermelden waard zijn in onze erfgoeddatabank.
Status: Niet van toepassing
In Ganshoren werden straten genoemd naar Sgt Gerald ‘Jerry’ E. Sorensen (staartschutter in een B-17) en verzetsstrijder Roger Abeels (Sgt Sorensenstraat en Roger Abeelsstraat.) Zie ook het monument te Macq (Enghien) in Henegouwen.
In Ganshoren werden straten genoemd naar Sgt Gerald ‘Jerry’ E. Sorensen (staartschutter in een B-17) en verzetsstrijder Roger Abeels (Sgt Sorensenstraat en Roger Abeelsstraat.) Zie ook het monument te Macq (Enghien) in Henegouwen.
Stefan van Tigchelt zag dat er een Jan Olieslagerslaan bestond in Vilvoorde. Was Olieslagers misschien in Vilvoorde geweest ? De Heemkundige Kring van Vilvoorde liet ons via Philippe Cornut weten dat jaren geleden het schepencollege een advies had gevraagd aan de cultuurraad. Omdat het een zijstraat van de Luchthavenlaan betrof koos de cultuurraad dan voor de Jan Olieslagerslaan. (2007)
Op zaterdag 3 oktober 2009 werd in Mullem een gedenkplaat onthuld ter nagedachtenis van baron Gaston de Gerlache de Gomery. Hij staat er op vermeld als poolreiziger.
Tweede foto: Barones de Gerlache, de echtgenote van Gaston de Gerlache, met de burgemeester van Oudenaarde.
De Watervliegpleinstraat in Bredene herinnert ons aan het ‘Seeflugstation’, aangelegd door de Duitse bezetter in de Spuikom.
Op onze tocht op de Krommewege zien we deze buizen liggen op een werf. Blijkbaar gaat het niet om een soort afwatering maar om de overblijfselen van een soort bunker tegen luchtaanvallen. De versterking ligt kort tegen de huizen waar officieren werden in ondergebracht.
De Flughafen Kommandantur werd mooi gerestaureerd en in gebruik genomen door het Decola Nutraceuticals (Vliegplein 66,) een bedrijf voor dieet-, natuur- en biologische voeding. Een klein deel van de rechterkant van het hoofdgebouw werd opnieuw opgebouwd omdat de muren scheuren vertoonden, de originele stijl werd behouden. Ook de gevel van de aanpalende grote schuur begint aan de linkerkant wat te verzakken. In dit gebouw bevond zich ook de Bauleitung.
De kantine voor de onderofficieren was gelegen op het adres Vliegplein 48, het is nu een privéwoning.
In een zijweg van de Lindestraat (op zijn beurt een zijweg van de Krommewege) staat een huis en een ruiïne van een huis. In deze twee gebouwen overnachtten de officieren. Volgens sommige bronnen zouden er drie gelijkaardige huizen hebben gestaan.