Viscount blikvanger (ex G-AZNA)

Sinds 1995 staat een Vickers V.813 Viscount (c/n 350) die ooit toebehoorde aan British World Airlines als blikvanger opgesteld naast de dancing Kokorico te Zomergem (N9, baan van Gent naar Eeklo). Het staat op enkele metalen en is wit geschilderd. De Viscount draagt de registratie G-AZNA en op de neus staat de naam « Viscount Banjul. »

Geert Beelaert bezorgde ons goed nieuws over de Viscount V.813 G-AZNA “Banjul” die als blikvanger staat opgesteld nabij dancing Kokorico. Aan een anonieme klacht voor een bouwovertreding heeft de bestendige deputatie van de provincie geen gevolg gegeven. Na drie jaar procederen is beslist dat het toestel mag blijven staan. De eigenaar wil het zelfs een flinke opknapbeurt geven.
De uitspraak van de rechtbank is naar mijn mening een belangrijk precedent voor andere blikvangers.

Jean-Pierre Decock stuurde ons een foto van het toestel toen het nog vloog voor British Midland (augustus 1975).

Op 8 februari 2023 zijn twee vrachtwagens per ongeluk tegen het vliegtuig gereden terwijl ze goederen aan het lossen waren. De neus van het vliegtuig en de schroeven zijn beschadigd. Het vliegtuig zou hersteld worden.

Beelden: © Jean-Pierre Decock, 01/12/2012 | © Archief Jean-Pierre Decock, 08/1975
Datum gebeurtenis:
1995
Datum inhuldiging:
1995
Datum registratie:
07/02/2006
Eigenaar:
Dancing Kokorico
Locatie:
Viscount blikvanger (ex G-AZNA)
Adres:
Dancing Kokorico, N9 baan Gent-Eeklo, Grote Baan 22, Lievegem
Lengtegraad:
3°36’29.7″E
Breedtegraad:
51°07’36.4″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer