Stadsterminal Sabena

Op Brucargo, nabij de administratieve gebouwen van Virgin Express aan de Haachtsesteenweg staat het vroegere Sabena Club House. Tot in 2005 was nabij de tennisvelden een café/restaurant gevestigd (Aviation’s Club House) met uitzicht op de vliegtuigen die vertrokken van op baan 25R.
Dit gebouw was aanvankelijk de stadsterminus van Sabena op de Schaarbeeksepoort in Brussel, het gebouw dat ontworpen was door de architecten Polak, deed dienst tot de Air Terminus van Sabena nabij het centraal station werd geopend. In 1953 werd de houten terminus aan de sport- en recreatieclub van Sabena geschonken die het gedeeltelijk heropbouwde op het grondgebied van Melsbroek. In 2005 moest de uitbater het gebouw verlaten, sindsdien staat het te verkommeren en wacht het op afbraak. Toen we de oude terminal in janauri 2006 bezochten was er een boom om het dak gevallen, een deel van het dak was totaal vernield en het leek er niet op dat het gebouw zou hersteld worden.

Het gebouw is ondertussen gesloopt.

Beelden: © Frans Van Humbeek, 12/02/2006
Datum gebeurtenis:
1953
Datum inhuldiging:
1953
Datum registratie:
18/02/2006
Eigenaar:
BIAC
Adres:
Haachtsesteenweg

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer