Piper Cub ‘lookalike’ bij Rent-A-Willys

Philippe Deweerdt van Rent-A-Willys (www.rentawillys.com): “We leveren militaire voertuigen voor tal van events. Jeeps en trucks zijn gekend en dus zochten we het iets groter. Een vliegtuig zou top zijn. Een echte Piper Cub L3/L4 is voor ons echter onbetaalbaar en al evenmin onvervoerbaar. Ik ging dus op zoek naar een goede basis om een lookalike te maken op schaal 1/1. Die vond ik in een zweefvliegtuig dat te koop stond in Bretagne. Na wat heen-en-weer gemaild te hebben met de verkoper was de deal rond en ging ik het toestel ophalen. Het resultaat mag gezien worden. In Mechelen en Antwerpen is het toestel al gebruikt tijdens de bevrijdingsfeesten. Het uiteindelijk doel van het vliegtuigje is een evocatie naar de rol van de Piper Cub L3/L4 tijdens de Tweede Wereldoorlog. We zien dat het publiek zich aan de hand van ons model een veel beter beeld kan vormen van een dergelijk toestel dan bij het bekijken van foto’s.”

Het toestel dat door Rent-A-Willys werd gebruikt als basis voor hun blikvanger is het zweefvliegtuig Avialsa A60 Fauconnet (c/n 79K) F-CDBG, gebouwd in 1966. Het is op 10 mei 2021 door Philippe gekocht van de eigenaar in Lanrelas (regio Bretagne, Frankrijk). De Avialsa A60 Fauconnet is de door Avialsa in Haguenau (Bas-Rhin, Frankrijk) onder licentie geproduceerde versie van het Duitse Scheibe L-Spatz 55 zweefvliegtuig.

Met dank aan Philippe Deweerdt en Jozef Vandevorst.

Beelden: © Archief Philippe Deweerdt
Datum registratie:
30/10/2023
Eigenaar:
Philippe Deweerdt, Rent-A-Willys
Locatie:
Piper Cub ‘lookalike’ bij Rent-A-Willys
Adres:
Kouter 9, Leest. Privé.
Lengtegraad:
4°25’07.8″E
Breedtegraad:
51°01’53.0″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer