Graven van Cathérine Hurbain, Henri Duhaut en Jeanne François, bombardement 10 mei 1944

Voorafgaand aan de Landing in Normandië op 6 juni 1944, worden heel wat Noord-Franse en Belgische steden getroffen door geallieerde bombardementen. Door het lamleggen van onder meer de transportinfrastructuur wil men tijdens het Lenteoffensief vermijden dat de Duitsers troepenversterkingen kunnen sturen naar de landingsplaatsen in Noord-Frankrijk en dus de landing in Normandië zouden dwarsbomen. Overal in België werden belangrijke verkeersknooppunten gebombardeerd. Tournai is een cruciaal spoorwegknooppunt en ontsnapt niet aan de gruwel van een luchtbombardement. Op 10 mei wordt het station van Tournai en de omgeving zwaar getroffen door Amerikaanse bommenwerpers. Er vallen 107 slachtoffers.
Op deze begraafplaats in Tournai rusten Hurbain Cathérine en het echtpaar Duhaut Henri en François Jeanne, slachtoffers van het bombardement van 10 mei 1944.
Bron ‘Zo was onze oorlog’ van auteur Pieter Serrien, Uitgeverij Manteau

Beelden: © Luc Van Waeyenberge
Datum gebeurtenis:
10/05/1944
Datum registratie:
05/07/2022
Locatie:
Graven van Cathérine Hurbain, Henri Duhaut en Jeanne François, bombardement 10 mei 1944
Adres:
Gemeentelijke Begraafplaats Tournai Allain, Place Herman Planque, Tournai
Lengtegraad:
3°24’40.5″E
Breedtegraad:
50°35’52.7″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer