Graf van Olt Jacques Chaput, Mirage 5BA BA38

Onderluitenant Jacques Chaput kwam om het leven bij de crash van Mirage 5BA BA38 op 6 september 1973. Vanaf het vliegveld van Souda Bay waren die dag 3 Mirages opgestegen maar door de slechte weeromstandigheden besloten ze terug te keren. Bij de terugvlucht vloog Onderluitenant Chaput tegen een berg. De plaats ligt tussen de top Kaloros en Zaranokefala in de buurt van een plaats Potamou genoemd. Adjudant Jo Van Avermaet die deel uitmaakte van dezelfde formatie, vloog over de crashsite maar vloog daarbij eveneens tegen een berg en kwam eveneens om het leven in Mirage 5BA BA32. De resten van de beide Mirages waren minstens tot 2013 nog zichtbaar in de bergen. Het ene wrak ligt langs een uitgestippelde wandelroute E4 dat Kreta doorkruist van west naar oost. Het andere wrak ligt op een veel minder toegankelijke plaats.
Jacques Chaput rust op de gemeentelijke begraafplaats van Burdinne in het familiegraf van van de familie van zijn echtgenote, met de vermelding ‘Toujours plus haut Jacques Chaput 1948-1973’.
Info van Peter Dierckx.
Beelden: © Georges Lecomte, 16/05/2009
Datum gebeurtenis:
06/09/1973
Datum registratie:
26/08/2008
Locatie:
Graf van Olt Jacques Chaput, Mirage 5BA BA38
Adres:
Gemeentelijke begraafplaats, geen straatnaam, Burdinne. Bij het buitenrijden van het dorp richting N80 en Hannut via de Rue de la Burdinale kom je aan een splitsing. Hou rechts aan om dan na enkele tientallen meters bij een nieuw splitsing links aan te houden. Het kerkhof ligt op de vork van deze twee naamloze straten.
Lengtegraad:
5°04’37.7″E
Breedtegraad:
50°35’13.2″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer