Gedenkteken voor Yves Ruymen en Fien De Bleser van vliegclub De Wouw

Op 8 augustus 2020 nam de Koninklijke Vliegclub De Wouw in Goetsenhoven met veel verdriet afscheid van clubleden Yves Ruymen (57) uit Bekkevoort en Fien De Bleser (18) uit Oppuurs. Tijdens de nadering naar de landingsbaan van Goetsenhoven kwam hun Schempp-Hirth Nimbus 4DM D-KRME in de problemen. Het zweefvliegtuig (voorzien van een hulpmotor) stortte neer net voor de landing, ongeveer 600 meter ten westen van het vliegveld.

In Het Nieuwsblad van 9 april 2021 vertelde Instructeur Koen Pierlet aan journalist Vanessa Dekeyzer: “Het (ongeval) heeft inderdaad een zeer grote impact gehad op heel zweefvliegend Vlaanderen die dag. Piloten die op dat moment in de lucht waren, werden naar beneden geroepen. Ik weet nog dat we Yves, die al jaren een gevestigde waarde in onze club was, zagen aankomen na een lange vlucht over de Ardennen, samen met Fien, die hier in De Wouw al aan twee zweefvliegkampen had deelgenomen en in het verlengde daarvan nog enkele vluchten wilde meepikken voor ze een solo zou gaan doen. Helaas is het tweetal uiteindelijk niet kunnen landen. We konden alleen maar toezien hoe het plots mis liep.”

Op 15 maart 2021 plaatsten de leden van De Wouw nabij het clubhuis een gedenkteken als blijvende herinnering aan Yves en Fien. Wegens de Corona-maatregelen was er geen officiële inhuldiging.

De Wouw wenst uitdrukkelijk de bewoners van Goetsenhoven-Meer en Daan Spruyt te danken voor hun steun en bijdrage bij het oprichten van de gedenkplaat.

Beelden: © Peter Vandevorst, 15/4/2021
Datum gebeurtenis:
8/8/2020
Datum registratie:
16/4/2021
Eigenaar:
De Wouw
Locatie:
Gedenkteken voor Yves Ruymen en Fien De Bleser van vliegclub De Wouw
Adres:
Vliegveld Goetsenhoven, bij clubhuis De Wouw, Hannuitsesteenweg 350, Goetsenhoven
Lengtegraad:
4°57’11.8″E
Breedtegraad:
50°46’37.4″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer