Bunker-schuilkelder (Ledeberg, Gent)

Onder het kerkplein van Ledeberg (het Ledebergplein) zou een schuilkelder zitten uit de Tweede Wereldoorlog. De bunker die in gebruik genomen werd in 1943 bood plaats aan ongeveer 250 personen die bescherming zochten tegen de luchtaanvallen.

Dit bericht werd op 1 april 2010 bevestigd door Karel Vanhecke. Karel: “Er was inderdaad een schuilkelder op het kerkplein te Ledeberg. Hij bevond zich juist achter het monument van de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog, tussen dat monument en de kerk. In maart-april 1944 ben ik er als twaalfjarige nog gaan schuilen bij luchtalarm.

Aanvulling Roger Apers (info 10 september 2013):
Er bevindt zich inderdaad een gedichte schuilkelder onder het Ledebergkerkplein, net zoals de heer Karel Vanhecke beweert. Deze bevond zich echter niet achter het standbeeld, maar links achter de muziekkiosk, die zich in het midden van het plein bevond. Ik was tien jaar, toen ik er met schoolkameraadjes er op verkenning ben afgedaald met een zaklamp, het was er pikdonker. De in- en uitgang was tegen waterinslag overkapt met een rechthoekige betonnen constructie.

Beelden: ©
Datum registratie:
24/02/2007
Locatie:
Bunker-schuilkelder (Ledeberg, Gent)
Adres:
Onder het Ledebergplein, Ledeberg, Gent
Lengtegraad:
3°44’29.5″E
Breedtegraad:
51°02’14.7″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer