Met ASL Fly Executive als VIP van Brussel naar Ibiza

Een vriendelijke en attente crew die met de glimlach zorgt voor respect en menselijkheid voor de passagiers is een van de hoekstenen van het ASL product. Net die glimlach moeten we er in deze coronatijden achter het mondkapje bij denken.

Zaventem, 4 juli 2020. Wie droomt er niet van: geen wachtrijen aan check-in of de beveiligingscontrole op de luchthaven, relaxen in de lounge, de rode loper die klaarligt aan het vliegtuig, nippen van een glaasje champagne aan boord, kortom de ultieme vliegervaring. Dat is wat ASL Fly Executive (www.flyexecutive.be) wil aanbieden aan haar klanten. Je kan er van denken wat je wil, maar het is een gedurfde zet in deze uitdagende tijden. ASL topman Philippe Bodson is er echter van overtuigd dat dit nu net wél het juiste moment is om een dergelijk segment van de markt aan te boren.

Op 9 juni nodigde ASL Hangar Flying uit om even van het aangeboden product te proeven met een vlucht van Brussels Airport naar Antwerpen-Deurne. Uw Hangar Flying reporter ging met veel enthousiasme in op het aanbod.

De Goodie bag in het corona-tijdperk: een flesje water, mondneusmasker, ontsmettende handgel en handschoenen.

Wanneer het een tikkeltje meer mag zijn
Op vier juli vertrok de eerste vlucht van ASL Fly Executive van Brussel naar Ibiza. ASL gaat met haar Fly Executive product in tegen de algemene stroming in de luchtvaart, met name het lagekostenmodel. Philippe Bodson mikt op de reiziger die duidelijk meer wil dan een reguliere lijn- of chartervlucht, maar die toch niet zo ver wil gaan om een eigen vliegtuig te huren. Dat kan trouwens ook via de ASL Group (www.aslgroup.eu), die een vloot van niet minder dan 35 privé-vliegtuigen uitbaat gaande van de Pilatus PC-12 tot de Dassault Falcon 2000 en Bombardier Challenger 604.

De cabine van de Embraers werden grondig onder handen genomen. Al het goedkoop uitziende plastic aan boord werd verwijderd en vervangen door hoogwaardige materialen, elke stoel heeft een eigen stroomaansluiting en flink wat beenruimte, de wanden werden afgewerkt met zacht leder en bijkomend geluidswerend materiaal. Door het ontbreken van de overhead bins lijkt de cabine veel ruimer.
Een vriendelijke en attente crew die met de glimlach zorgt voor respect en menselijkheid voor de passagiers is een van de hoekstenen van het ASL product. Net die glimlach moeten we er in deze coronatijden achter het mondkapje bij denken.
Hoogwaardige materialen aan boord, champagne tijdens de vlucht en lekkere snacks zijn inbegrepen in het concept.

De wekelijkse vluchten vanuit Brussel naar Ibiza worden aangeboden vanaf 495 euro, all inclusive. Daarvoor krijgt de klant niet alleen topservice aan boord tijdens de vlucht, een stoffen mondkapje, flink wat personal space en recht op 25 kg bagage, maar eveneens de flexibiliteit om tot een dag voor vertrek de vlucht te herboeken of de naam op het ticket te wijzigen. In Brussel maken de passagiers gebruik van de protocollaire lounges van Brussels Airport, die eveneens gebruikt worden voor leden van de koninklijke familie en andere hoogwaardigheidsbekleders.

De vluchten kunnen rechtstreeks op de site (www.flyexecutive.be) geboekt worden of via erkende reisagentschappen, die een commissie van 10% op de ticketprijs krijgen. Volgens ASL is het al twintig jaar geleden dat reisagentschappen nog een dergelijke commissie konden opstrijken. De heenvlucht is alvast op vijf van de acht zaterdagen tot eind augustus volgeboekt.

Wegens de sluiting van baan 07R/25L moeten zowel de aankomende als de vertrekkende vliegtuigen gebruik maken van startbaan 01.
Op 2.000 voet van Brussel via Zeebrugge naar Antwerpen.
Relax and enjoy. We fly, you are the captain is de slogan van ASL Fly Executive. Met die slogan op zak kon een bezoekje aan de cockpit uiteraard niet ontbreken. We vliegen op 2.000 voet naar COSTA, de haven van Zeebrugge ligt links voor ons.

Men mikt met het Fly Executive initiatief op meer dan alleen Ibiza. Zo is Antwerpen-Innsbrück al gepland voor het winterseizoen 2020 en lonkt men onder andere ook naar bestemmingen als Malaga, Cannes en Toulon. Vanuit België kijkt men niet alleen naar Brussels Airport, maar ook naar de regionale luchthavens van Antwerpen en Kortrijk.

Voor de vluchten worden de twee Embraers van ACE (Air Charters Europe) ingezet. Embraer 135 PH-DWS (links) is voorzien van 30 stoelen, Embraer 145 PH-DWA is voorzien van 42 stoelen.

Duurzaam vliegen kan ook
Men is er zich bij ASL van bewust dat vliegen op zich nooit een klimaat neutrale manier van verplaatsen zal zijn. Men wil hier echter zijn steentje bijdragen door onder andere CO2-compensatie en acties om de ecologische voetafdruk van de maatschappij te verkleinen.

Er zal aan boord geen plastic gebruikt worden, men wil de afvalstromen scheiden en waar mogelijk gebruik maken van fairtrade producten. Daarnaast kijkt men ook naar groenere brandstoffen en brandstofbesparende initiatieven zoals het taxiën op één motor en efficiëntere vliegroutes.

De ticketprijzen van het Fly Executive programma omvatten een bijdrage voor deze CO2 compensatie. ASL investeert dit geld in het Cookstoves project van de Climate Neutral Group. ASL topman Bodson benadrukt dat ASL met Fly Executive een voortrekkersrol wil spelen om klimaatverandering aan te pakken en is ervan overtuigd dat het doelpubliek van de vluchten er net zo over denkt.

Steun voor de regionale luchthavens
Het vliegtuig landde niet zomaar op Antwerpen-Deurne. Vlaams minister van mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) was eveneens aan boord van de vlucht. Zij lichtte toe dat de regionale luchthavens toegangspoorten tot Vlaanderen zijn en als dusdanig belangrijk voor de tewerkstelling in de regio en de economie in het algemeen. De luchthavens draaiden op een minimumbezetting voor essentiële vluchten tijdens de coronacrisis. Om de financiële kater van de crisis voor de regionale luchthavens te verminderen voorziet het Vlaams Noodfonds in 2,575 miljoen euro steun.

Marcel Buelens trekt de aandacht van de aanwezige pers op de initiatieven die de luchthaven van Antwerpen lanceerde om de passagiers-ervaring te verbeteren: een nieuwe Kiss & Ride zone, laadpalen voor elektrische voertuigen. Daarnaast zijn er plannen om de tax free zone, de aankomst- en vertrekhal uit te breiden en het restaurant opnieuw te openen.
Philippe Bodson, topman van de ASL Group, licht toe dat hij “met ASL Fly Executive het beste uit de commerciële luchtvaart wil halen, maar het dresseren op een bedje van VIP”.
Lydia Peeters (Open VLD) geeft meer informatie over de initiatieven waarmee de Vlaamse regering de luchtvaartsector door de moeilijke coronatijden wil helpen. De minister prees in haar speech de ondernemerszin van mede-Limburger Bodson.

De minister bevestigt met haar aanwezigheid aan boord van de vlucht haar geloof in de essentiële rol die de zakenluchtvaart speelt in de goede werking van regionale luchthavens. Nieuwe initiatieven zoals ASL Fly Executive, die hun CO2-uitstoot compenseren, zijn het perfecte bewijs dat mobiliteit en duurzaamheid perfect verzoenbaar zijn.

Picture of Kevin Cleynhens

Kevin Cleynhens

Is gefascineerd door luchtvaart in het algemeen. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de burger- en zakenluchtvaart. Ook oudere vliegtuigen kunnen hem bekoren. Hij spendeert een groot deel van zijn tijd aan luchtvaartfotografie. Daarnaast verzamelt hij sinds jaren veiligheidskaarten. Hij is dan ook fier op een collectie van 8000 safety cards.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer