Windmolen in de vorm van een vliegtuig

Info Peter Vandevorst (19 juli 2018):
Toen ik deze wat bizarre windmolen tegenkwam, moest ik eerst aan een Hurricane denken, maar het is eerder een samenraapsel van verschillende types. Toch wel een prachtig idee, … waren alle windmolens maar zo! Deze windmolen was vroeger blikvanger voor een aldaar gevestigd museum. Had dit ondertussen verdwenen museum een band met de luchtvaart?

Info Roger Janssens (15 augustus 2018):
Wat de windmolen in de vage vorm van een Hurricane in Onhaye betreft: van 1991 tot 2005 kwam ik daar minstens een keer per jaar voorbij, op weg naar het CM-vakantiecentrum in Heer-sur-Meuse. Ik kan me weliswaar niet meer herinneren of die windmolen er in 1991 al stond, maar de gelijkenis met een Hurricane viel me ook van bij de eerste keer op. In al die jaren heb ik daar evenwel nooit iets anders luchtvaartgerelateerd gezien. Het is dus zeker geen luchtvaartmuseum geweest, en als het museum een luchtvaartgerelateerde collectie had, dan moeten dat kleine dingen geweest zijn die binnen tentoongesteld werden en die tussen heel veel andere lokale/folkloristische spullen stonden.

Beelden: © Peter Vandevorst, 12/07/2018 | © Peter Vandevorst, 12/07/2018 | © Peter Vandevorst, 12/07/2018
Datum registratie:
27/07/2018
Adres:
Op de baan N936, Onhaye, nabij huisnummer Casino 6

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer