Onderdeel van Halifax III LW415 AL-K 429 Sqn

Achter de hoeve Van Tieghem in Petegem vond Georges Lecomte dit stuk van een Halifax. De Halifax MK III LW415 “AL-K for King” crashte op dinsdag 2 mei 1944 op het grondgebied Bevere-Oudenaarde, de boerderij staat zowat op de grens met Bevere. Het onderdeel verkeert in zeer slechte staat.
Het doelwit van de bommenwerper was Saint-Ghislain. Op de terugweg werd het vliegtuig geraakt door kogels van een Duitse nachtjager (Oblt Hermann Greiner, zijn 25e overwinning). Enkel F/O Stuart Leslie zou de crash overleven. In maart 1994 keerde hij terug naar Oudenaarde, Georges Lecomte tekende zijn verhaal op en publiceerde het in “De Vierschaar,” het tijdschrift van de Heemkundige Kring van Bevere (nr 1 van december 2001).

De bemanning bestond uit: F/O Stuart M. Leslie RCAF (piloot), Sgt G.A. Elliott, F/O R.J. Webster RCAF, F/O J.E.F. Hawke RCAF, WO2 G.E. McCann RCAF, P/O G.G. Vipond RCAF, Sgt E.F. Baldry RCAF.

Beelden: © Georges Lecomte, 25/11/2006

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer