Monument voor Kpt Freddy Limbosch

Kapitein Freddy Limbosch sneuvelde in deze omgeving toen hij vanuit zijn basis aan de Jongemanshoeve in verbinding probeerde te geraken met de geallieerden. Hij stootte op het Duitse verzet en kwam om het leven. Ook de naam van Jean Melsens staat op het monument, wellicht omdat deze para deel uitmaakte van de eenheid van Limbosch. Melsens sneuvelde op de grens van Meeuwen en Peer en kreeg daar ook een herinneringsbord.
Het monument voor Freddy Limbosch in de Lt. F. Limboschstraat is te bereiken via het fietsroute-netwerk van RLKM nummer 78 of 77. Eerlang wordt er ook een infobord geplaatst over Limbosch. De man haalde een diploma landbouwingenieur in Gembloers. Hij huwde in 1943 in Engeland en ging in Canada wonen. Na een parachutistenopleiding kwam hij bij de Belgische Special Air Service (SAS) terecht waar hij zijn leven liet voor de bevrijding van ons land.

Beelden: © K. Nyssen
Datum gebeurtenis:
08/09/1944
Datum registratie:
16/07/2006
Locatie:
Monument voor Kpt Freddy Limbosch
Adres:
Lt. F. Limboschstraat, Peer
Lengtegraad:
5°24’45.2″E
Breedtegraad:
51°05’51.3″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer