Kruis voor de bemanning van Lancaster III NE135 VN-F 50 Sqn

Op de plaats van de crash van de Lancaster NE135 VN-F van 50 Squadron, in een pittoreske weiland in het gehucht Java en drie kilometer ten westen van Bas-Oha, staat dit mooie stenen kruis om de RAF-bemanning te gedenken. Crew: Flight Sergeant (Air Bomber) Philip Harold Clucas, Flight Sergeant George Donald Currey, Flying Officer Douglas Leslie Haynes, Sergeant (Nav). Geoffrey Charles Remsbery, Flight Sergeant, John Lourdes Shortal, Flight Lieutenant (Flt. Engr). Ernest Ingham Tennant en Flight Sergeant William Ivon Warrington.
Het monumentaal graf voor de bemanning van de Lancaster III NE135 VN-F vinden we terug op het gemeentelijk kerkhof van Java, een gehucht van Bas-Oha. De Lancaster crashtte op 13 augustus 1944 bij de aanval op Russelsheim.
Beelden: © Nicolas Clinaz
Datum gebeurtenis:
13/08/1944
Datum registratie:
05/01/2006
Locatie:
Kruis voor de bemanning van Lancaster III NE135 VN-F 50 Sqn
Adres:
Het kruis staat midden in een weide langs de Rue Nestor Evrard, gehucht Java, Bas-Oha, Wanze. Het kruis is niet zichtbaar vanaf de straat en staat op privé-terrein.
Lengtegraad:
5°09’03.4″E
Breedtegraad:
50°30’57.0″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer