Kalibreerschijf Brustem

Hendrik en Danny Schoebrecht coördineerden op 21 juli 2007 de metingen aan de kalibreerschijf van Brustem. Het systeem is identiek aan de beschermde schijf van Grimbergen. Spijtig genoeg is ze voor een stuk vernield. Het centraal deel werd gedeeltelijk uitgegraven, resten van het mechanisme konden we niet meer terugvinden. De plaatjes met de graadaanduiding zijn ook identiek aan deze van Grimbergen, ze zijn echter allemaal verwijderd. Vandalisme ? In het museum van Sint-Truiden ligt nog één plaatje dat zelfs nog gedeeltelijk gekleurd is. Danny Schoebrecht maakte een technische tekening van de schijf. De schijf ligt op het militair domein van Brustem en is zonder toelating niet te bezichtigen. De vijzen waarmee de houten platen in het centrum van de schijf werden vastgemaakt zijn van hetzelfde type als deze van Grimbergen.
Coördinaten : N 50° 47.114′ – O 005° 11.619′

Beelden: ©Paul Van Caesbroeck, 21/07/2007
Datum registratie:
23/07/2007
Eigenaar:
Defensie
Locatie:
Kalibreerschijf Brustem
Adres:
Voormalige vliegbasis Brustem. De kalibreerschijf ligt in het militaire deel van het vliegveld en is niet toegankelijk zonder voorafgaande toestemming van de militaire overheid.

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer