Graf van Soldaat Jules Mauquoy, Militaire Luchtvaart

Marcel Rosvelds fotografeerde in Wijgmaal bij Leuven het graf van Jules Etienne Elie Mauquoy.

Jules Mauquoy werd geboren te Herent op 19 mei 1890. Hij was soldaat bij het 3e Escadrille van de Militaire Luchtvaart tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op 6 juni 1918 werd hij gedood bij een Duits bombardement op het vliegveld van de Moeren. Er vielen die dag nog drie andere slachtoffers van dezelfde eenheid. In het boek van Walter Pieters ‘The Belgian Air Service in the First World War’ staan op blz 468 drie ongedateerde foto’s van de schade na een Duits bombardement op het vliegveld van De Moeren; we nemen aan dat het om het bombardement gaat waarbij Jules Mauquoy en zijn makkers sneuvelden. Een opzoeking in het War Dead Register (www.wardeadregister.be/nl) leverde nog drie namen op Georges Gillain, begraven te Chastres lez Walcourt, en Alfred Jules Preat en Frederic Gustave Marie Vermeulen, deze laatste twee begraven in op de Belgische Militaire Begraafplaats van De Panne.
Ook Jules Mauquoy werd aanvankelijk begraven in De Panne maar na de oorlog herbegraven op de gemeentelijke begraafplaats van Wijgmaal op 24 november 1924.
Zijn naam is ook vermeld op het monument voor de slachtoffers van beide wereldoorlogen, aan de kerk op het Onze Lieve Vrouwplein te Herent.

Beelden: © Marcel Rosvelds | © Paul Van Pul
Datum gebeurtenis:
06/06/1918
Datum registratie:
17/05/2019
Locatie:
Graf van Soldaat Jules Mauquoy, Militaire Luchtvaart
Adres:
Henricus Wittebolsstraat, Wijgmaal (Leuven)
Lengtegraad:
4°41’56.3″E
Breedtegraad:
50°55’45.3″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer