Graf van Omaar en Suzanna Caster

Info Jean-Pierre Lauwers, 19 december 2014: Ik heb de originele grafsteen gekend voor deze nieuwe plaat werd aangbracht. Daarop stond dat ze stierven bij een bombardement op Koolkerke. Het Marinekorps Flandern had o.a naast de haveninstallaties in Koolkerke een herstelplaats voor vliegtuigen die in de Zeebrugse haven hun standplaats hadden. Ze zijn dus het slachtoffer geworden van een bombardement welke als doel Koolkerke had. Zie ook de gedenkplaat voor het bombardement in de Balsemboomstraat in Brugge.

Info Jean-Pierre Lauwers, 11 december 2015:
Volgens Jean-Pierre Lauwers stond op de oorspronkelijke grafsteen 15 oktober 1917 en niet 17 oktober 1917.
Volgens het boek ‘Bommen op Brugge 1914-1918’ van Siegfried Debaere heeft het bombardement inderdaad plaats gevonden in de nacht van 15 op 16 oktober 1917.
Auteur Siegfried Debaere stelt dat niet de haven het doel was, maar de Duitse kazerne aan de Kazernevest welke wat verderop gelegen was tussen de Kazernevest en de Langestraat, een boogscheut van de Balsemboomstraat.
De Casterkindjes woonden in de Kwekerstraat 59, ernaast in het nummer 60 stierf nog een kindje van twee jaar nl. Yvonne Lebacq. Het gaat dus om huizen die in de toenmalige Ooievaarstraat (nu Kwekerstraat) en de Balsemboomstraat stonden. De Kwekerstraat mondt uit in de Balsemboomstraat, op het hoekhuis waar die herdenkingsplaat staat.

Beelden: © Jean-Pierre Lauwers, 22/12/2014
Datum gebeurtenis:
15/10/2014
Datum registratie:
27/12/2014
Adres:
Begraafplaats wijk Steenbrugge. Het eerste graf dat je tegenkomt als je langs de Daverloostraat die zij-ingang van het kerkhof neemt, rechts ervan liggen de militaire graven.

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer