Graf van Carlos ‘Carlo’ Verbessem

Graf van Carlos ‘Carlo’ Albert Laurent Marie Verbessem (familiegraf), geboren te Gent op 5 oktober 1891 en overleden op 19 december 1917; graf Nr 335 langs de buitenmuur aan de vroegere zij-ingang van het oude kerkhof (ZW).

Familiegraf Verbessem met Carlos ‘Carlo’ Verbessem. Op 19 december 1917 werd hij gedurende een luchtgevecht boven Wulveringem dodelijk gewond. Verbessem die deel uitmaakte van het 1ste jachtsmaldeel ‘Distel’, kon zijn Sopwith Camel nog aan de grond zetten te Hoogstade voor hij stierf. Het was het eerste verlies van een Camel van de Belgische Militaire Luchtvaart.
Info Georges Lecomte

Info Piet Dhanens, 21 oktober 2010:
Ik was vandaag toevallig op de Westerbegraafplaats en nam er foto’s van het spijtig genoeg verwaarloosde graf van Carlo Verbessem (335). Een derde porseleinen kroon ligt naast het graf. Het beeld of de afbeelding op de sokkel is verdwenen. De plaat voor Carlo is afgebroken en ligt naast het graf….

Info 4 november 2010, Afdeling Begraafplaatsen – Departement Bevolking en Welzijn – Stad Gent:
Het graf van Carlo Verbessem behoort reeds tot de in 1979 opgemaakte lijst van “beschermde” graven. Deze term “beschermd” heeft geen wettelijke draagwijdte, het betekent louter dat ons bestuur ze niet zal wegbreken tenzij er een veiligheidsprobleem ontstaat. Op dit graf rust nog een familieconcessie, dit betekent dat de familie instaat voor het onderhoud.

Beelden: © Georges Lecomte
Datum gebeurtenis:
19/12/1917
Datum registratie:
22/09/2008
Locatie:
Graf van Carlos ‘Carlo’ Verbessem
Adres:
Westerbegraafplaats, Palinghuizen 143, Gent (familiegraf 335)
Lengtegraad:
3°41’54.2″E
Breedtegraad:
51°04’07.8″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer