Graf van 2Lt John Victor Ariel Gleed, 45 Squadron

CWGC Wytschaete Military Cemetery werd pas ingericht na de wapenstilstand en is een verzamelkerkhof waar geïsoleerde graven en graven van kleine kerkhoven bijeengebracht werden. Er zijn er 1002 graven van Commonwealth militairen maar slechts 330 ervan zijn geïdentificeerd. Er zijn ook 16 special memorials voor gesneuvelden zonder gekend graf maar die waarschijnlijk hier begraven werden. Er is een Royal Flying Corps graf.

Second Lieutenant John Victor Ariel Gleed overleed op 7 juli 1917 en is hier begraven. Hij was piloot en maakte deel uit van 45 Squadron. Samen met Lieutenant John Beveridge Fotheringham vormde hij de bemanning van Sopwith 1 1/2 Strutter A8281 die er met vijf andere toestellen op uitgestuurd werd voor een fotoverkenningsopdracht. De opdracht zat er bijna op toen ze aangevallen werden door Duitse jagers van het Richthofen Circus. 45 Squadron verloor die dag twee vliegtuigen en bemanningen waarbij de bemanning 2nd Lt Gleed/Lt Fotheringham. 2nd Lt Gleed is begraven te Wijtschate maar Lt Fotheringham is vermist. Hij wordt herdacht op het Arras Flying Services Memeorial.

Beelden: © Rik Hollanders
Datum gebeurtenis:
07/07/1917
Datum registratie:
06/02/2009
Locatie:
Graf van 2Lt John Victor Ariel Gleed, 45 Squadron
Adres:
Militaire begraafplaats – CWGC
Lengtegraad:
2°52’37.4″E
Breedtegraad:
50°47’04.4″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer