Gedenksteen, graf Etienne Bataille

Etienne Bataille, geboren te Wevelgem in 1920 en overleden 19 april 1943 te Staple Farm, Withington, Glos.
Etienne Bataille was een Belgische oorlogsvrijwilliger bij de 1st Belgian Independent Parachute Company (vanaf januari 1944 de 1st Belgian SAS Squadron). Hij was bezet België ontvlucht en deed er 22 maanden over om in Groot Brittannië te geraken.
Om parachutisten in opleiding te gewennen aan het vliegen en om te testen of ze niet gevoelig waren aan luchtziekte, maakten ze enkele vluchten als passagier met vliegtuigen die op het moment beschikbaar waren. Etienne Bataille en zijn landgenoot-parachutist Florent Depauw bevonden zich op 19 april 1943 daarom aan boord van Wellington DF743 van 22 Operational Training Unit. Het vliegtuig crashte echter te Staple Farm waarbij de vijfkoppige bemanning en de twee passagiers om het leven kwamen. De enquête kon niet bepalen om welke reden het vliegtuig crashte.
De bemanning bestond uit F/Sgt John O. Munro RCAF, piloot, F/O Harry B Elliott RCAF, navigator, Sgt William C. Scott RCAF, bommenrichter, W/O Lavin E. Lightheart RCAF, staartschutter, en Sgt Arthur A. Chambers RCAF, radio-operator.
In 1998 werd aan de kerk van St. Michael & All Angels van Withington een gedenkplaat onthuld voor de onfortuinlijke bemanning en de twee passagiers.

Beelden: © Paul Van Caesbroeck
Datum gebeurtenis:
1943
Datum registratie:
16/10/2006
Locatie:
Gedenksteen, graf Etienne Bataille
Adres:
Gemeentelijke begraafplaats, Menenstraat, Wevelgem
Lengtegraad:
3°10’40.5″E
Breedtegraad:
50°48’27.2″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer