Gedenkplaat voor de bemanning van Halifax II JD371 KN-O 77 Sqn

Op het monument voor de gesneuvelden van de beide wereldoorlogen van de gemeente Clavier staat een gedenkplaat voor de bemanning van Halifax II JD371/KN-O van 77 Sq.
Deze Halifax werd neergeschoten in de nacht van 27-28 augustus 1943 door Oblt Martin Drewes van II./NJG 1 op een bombardementsmissie naar Nürnberg. De Halifax crashte in het gehucht Survillers van Modave waar twee gedenktekens staan voor de bemanning. Deze bestond uit:
P/O A. Brannigan (piloot, +), F/S Ronald Rodgers (co-piloot, +), Sgt James S. Silver RCAF (boordwerktuigkundige, +), Sgt Arthur W. Beard (navigator, ontsnapt), F/S Peter R. Humphries (bommenrichter, +), Sgt William P. Catley (radio operator, ontsnapt), Sgt Alexander G. Templeton (bovenste schutter, +), Sgt William Palmer (straatschutter, ontsnapt).
Het is niet helemaal duidelijk waarom deze bemanning ook in Clavier herdacht is terwijl het vliegtuig neerkwam te Survillers (Modave). Beide dorpen liggen niet zover van elkaar maar behoren momenteel niet tot dezelfde gemeente.

Beelden: © Luc Wittemans, 29 juli 2018
Datum gebeurtenis:
27/08/1943
Datum registratie:
13/06/2019
Locatie:
Gedenkplaat voor de bemanning van Halifax II JD371 KN-O 77 Sqn
Adres:
Op de hoek van de Rue d’Atrin en de Rue Forville, Clavier
Lengtegraad:
5°21’49.8″E
Breedtegraad:
50°24’41.5″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer