Flakstelling op voormalig vliegveld

Dankzij het onderzoek van Michel Legrand kwam ik met fotograaf Paul Van Caesbroeck in de chique villawijken van Brasschaat en Hoogboom terecht. Rechtover de villa aan de Bosdreef nr. 28 (wijk Hoogboom) ligt een poloveld dat door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog zou gebruikt zijn als reservevliegveld.

Het poloveld en het weiland zijn duidelijk privé-eigendom. We slaagden er toch in om met de hulp van een Spaanse paardenverzorger naar een bunker te gaan die niet zichtbaar is van op de straat. Hij ligt achter kunstmatige heuvels, vermoedelijk is het een Flakstelling. We zakten met onze laarzen in de drek van de paarden, in het water rond de bunker lagen poloballen. Ons onderzoek liet een geurtje na maar het resultaat was positief. De bunker is nog in vrij goede site en onderzoek naar het mogelijke vliegveld van Hoogboom is absoluut nodig.
Voor alle duidelijkheid, ga niet naar de naburige manege. Het poloveld ligt in de weilanden nog voor je de manege bereikt.

O 04° 27’ 15.41”
N 51° 19’ 09.16”

Beelden: ©Paul Van Caesbroeck, 25/10/2006 | ©Paul Van Caesbroeck, 25/10/2006 | ©Paul Van Caesbroeck, 25/10/2006
Datum registratie:
06/11/2006
Adres:
Bosdreef, Hoogboom

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer