CWGC Abeele Aerodrome Military Cemetry

Een begraafplaats die naar een vliegveld verwijst is het Abeele Aerodrome Military Cemetry in de Dodemanstraat in Poperinge. Het plaatsnaambord voor de 104 graven van de Britse soldaten die sneuvelden in de laatste maanden van de Groote Oorlog, was omvergereden. Het was dus even zoeken naar deze kleine maar mooie begraafplaats die afgelegen in de velden gelegen is. Een wagen van de onderhoudsploeg van de CWGC (Commonwealth War Graves Commission) trok onze aandacht. Twee arbeiders van deze dienst waren aan het werk op de militaire begraafplaats. Ze worden niet door de gemeenten tewerkgesteld maar rechtstreeks door de CWGC. In de regio rond Poperinge stelt deze dienst zo’n 30 arbeiders tewerk voor het onderhoud van hun begraafplaatsen. Vooral de metsers hebben het de laatste tijd erg druk, de muren en graven beginnen op verschillende plaatsen af te brokkelen.

Ondanks de nabijheid van het vliegveld Abeele en de naam zijn hier geen vliegeniers van het Royal Flying Corps of de Royal Air Force begraven.

Beelden: © Paul Van Caesbroeck, 30/07/2007
Datum gebeurtenis:
1914, 1918
Datum registratie:
08/08/2007
Eigenaar:
CWGC
Locatie:
CWGC Abeele Aerodrome Military Cemetry
Adres:
Dodemanstraat, Abeele, Poperinge. Het kerkhof ligt op een steenworp van de Belgisch-Franse grens
Lengtegraad:
2°39’25.0″E
Breedtegraad:
50°48’54.8″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer