Commonwealth-perk van de begraafplaats van Ramegnies-Chin (Tournai)

Het Commonwealth-perk van het kerkhof van Ramegnies-Chin telt 21 graven, allen uit de meidagen van 1940. Er rusten zes niet geïdentificeerde gesneuvelden waarvan één RAF-vliegenier.
De onbekende vliegenier betreft mogelijk LAC Jack Bromley, boordschutter van Blenheim IV L9399 van 53 Squadron. Het vliegtuig werd op 15 mei 1940 per vergissing neergeschoten door F/L John Owen van 504 Squadron en stortte neer bij Ramegnies-Chin. De drie bemanningsleden kwamen om het leven; naast LAC Bromley waren dat P/O Peter K. Bone (piloot) en Sgt William J. Cronin DFM (navigator). Britse militairen waren getuige van het neerstortten van de Blenheim en vonden de lichamen van P/O Bone en Sgt Cronin. Het zwaar verbrande lichaam van LAC Bromley werd aan de koorden van zijn parachute uit het wrak getrokken. Identificatie was niet onmiddellijk mogelijk omdat op dat moment opnieuw gevechten begonnen. Maar waarom de twee geïdentificeerde bemanningsleden te Templeuve begraven werden en het niet geïdentificeerde bemanningslid te Ramegnies-Chin, zal altijd een mysterie blijven. LAC Jack Bromley wordt herdacht op het Runnymede Memorial.
Beelden: © Georges Lecomte, 05/11/2006
Datum registratie:
25/11/2006
Locatie:
Commonwealth-perk van de begraafplaats van Ramegnies-Chin (Tournai)
Adres:
Cimetière, Rue de Wattrelos 5, Ramgenies-Chin, Tournai
Lengtegraad:
3°20’07.4″E
Breedtegraad:
50°39’04.1″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer