Impressie 2018 (deel 4) – Speciale beschilderingen

Werchter, 31 december 2018. Het verzamelen van beklijvende beelden om het spottersjaar samen te vatten is ook dit jaar een eitje. Keuze genoeg, we werden weer verwend! De moeilijkste opdracht wordt wederom het schrijven van een passende openingsparagraaf die de beelden moet begeleiden. Alhoewel, als ik het zo bekijk, is dat bij deze ook weer opgelost!

2018 werd jaar van de eerste MAX’en, van Sukhoi SuperJets (die echter geen lang leven beschoren waren) en van bezoekende vips op Brussels Airport dankzij enkele grote internationale overlegmeetings bij de Europese instellingen.

Geniet van het derde deel van de foto’s die Giovanni, Guy en Kevin voor jullie verzamelden! Hier tonen we de vliegtuigen die in een speciaal jasje gestoken werden.

Kevin Cleynhens

De eerste A320neo 9H-NEO van Air Malta werd meteen voorzien van een speciale Nickelodeon beschildering. In oktober 2019 zou Air Malta een tweede A320neo in ontvangst nemen. (Foto Kevin Cleynhens)

Ter gelegenheid van de komende Expo 2020 in Dubai bracht Emirates stickers aan op een deel van de vloot ter promotie van het komende evenement. Naast een blauwe en gele is er ook een groene variant, zoals te zien op deze Boeing 777-31HER A6-EPU. (Foto Kevin Cleynhens)

2018 werd het jaar van Sheikh Zayed, founding father van de Verenigde Arabische Emiraten, die de 100e verjaardag van zijn geboorte gevierd kreeg. A6-EQH, een Boeing 777-31HER, was regelmatig te zien op Brussels Airport. (Foto Kevin Cleynhens)

Voor de opening van de A380-vliegtuigstand op Brussels Airport, uitgerust met drie inschepingsbruggen, bracht Emirates de A380-861 A6-EUG voorzien van speciale Real Madrid FC kleuren naar Brussel. (Foto Kevin Cleynhens)

Qatar Airways maakt deel uit van de Oneworld luchtvaartalliantie. A7-BAB is een van de Boeings 777-3DZER die in een Oneworld kleedje gestoken werd. (Foto Kevin Cleynhens)

A330-223 CS-TQW van ACMI-specialist HiFly draagt het speciale Turn the Tide on Plastic kleurenschema. (Foto Giovanni Verbeeck)

Lufthansa werd door Skytrax uitgeroepen als vijfsterren luchtvaartmaatschappij. Voor deze gelegenheid voorzag de maatschappij enkele toestellen van 5 Starhansa titels. (Foto Kevin Cleynhens)

De IAG-groep heeft duidelijk een boontje voor Disney(land). Naast twee A320’s van Vueling droeg deze A321-212 van Iberia een speciaal kleurenschema voor het 25-jarige bestaan van Disneyland Parijs. (Foto Giovanni Verbeeck)

Iberia gebruikt deze A319-111 EC-MFP als vliegend reclamepaneel voor Spaanse olijfolie. (Foto Kevin Cleynhens)

Voor de 25e verjaardag van Disneyland Parijs stak Vueling een van hun A320’s in een speciaal pak. Aan de linkerzijde staat Captain America, aan de rechterkant prijkt Superman op de romp. (Foto Kevin Cleynhens)

A320-232 G-EUYU van British Airways droeg kortstondig een extra sticker achterop de romp om hun Flying Start actie luister bij te zetten (http://www.ba-flyingstart.com/). (Foto Rudi Verbeeck)

De A330-223 OO-SFT van Brussels Airlines is voorzien van een opvallende ‘In Belgium, we speak diamond.’ sticker. (Foto Kevin Cleynhens)

Op 21 september bracht Embraer de fraaie E190-E2-demonstrator naar Brussels Airport voor een bezoek aan TUI fly. (Foto Rudi Verbeeck)

De vierde Boeing 737 MAX 8 SP-LVD van LOT Polish Airlines werd getooid in dit speciale jasje ter ere van de 100e verjaardag van de Poolse onafhankelijkheid. (Foto Kevin Cleynhens)

Ter gelegenheid van de 85e verjaardag van EgyptAir voorzag de maatschappij een van haar Boeings 737-866 van een speciale staartbeschildering. SU-GEH maakt zich klaar voor de terugvlucht naar Caïro. (Foto Kevin Cleynhens)

Voetbalgekte op baan 25L. Naar aanleiding van het WK voetbal stak EgyptAir deze Boeing 737-866 SU-GEN in een speciale shirt. (Foto Kevin Cleynhens)

Elk jaar blijft Turkish Airlines ons verrassen en verbazen met nieuwe logojets. De laatste iteratie van de Euroleague-logojet (de Europese basketbalcompetitie waarvan Turkish nota bene hoofdsponsor is) is A321-231 TC-JRO. (Foto Giovanni Verbeeck)

In 1998 plaatste UNESCO de stad Troje op de werelderfgoedlijst. Voor de herdenking ervan verklaarde het Turkse ministerie van cultuur en toerisme 2018 tot The Year of Troy. TC-JTP, een A321-231, werd samen met een A330 TC-JOG voorzien van passende stickers. (Foto Kevin Cleynhens)

Luttele weken na de herschildering in deze retro kleuren uit het tijdperk van de Caravelle bracht Tunisair deze Boeing 737-6H3 TS-IOP naar Brussels Airport. (Foto Kevin Cleynhens)

Retro is in, ook in de luchtvaart. Aeroflot vliegt met deze A320-214 VP-BNT. (Foto Kevin Cleynhens)

Voor de Winterspelen in Sotsji herschilderde Air Baltic de YL-BBN, een van hun 737-522’s. In november 2018 werd de machine uit de vloot genomen. KlasJet zal deze overnemen als LY-FLT. (Foto Kevin Cleynhens)

Carol I was de vorst van Roemenië die het land in mei 1877 uitriep tot onafhankelijke en soevereine natie. Blue Air bracht zijn beeltenis aan op de staart van de YR-BMP, een van hun Boeings 737-800. (Foto Kevin Cleynhens)

Picture of Kevin Cleynhens

Kevin Cleynhens

Is gefascineerd door luchtvaart in het algemeen. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de burger- en zakenluchtvaart. Ook oudere vliegtuigen kunnen hem bekoren. Hij spendeert een groot deel van zijn tijd aan luchtvaartfotografie. Daarnaast verzamelt hij sinds jaren veiligheidskaarten. Hij is dan ook fier op een collectie van 8000 safety cards.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer