Starthuis vliegveld WOI

Nabij de hoek van de Meulebekestraat en Leon Bekaertstraat staat het vroegere starthuis van het vliegveld van Ingelmunster. Het gebouw staat nu als stal op een weiland. Het dakgebinte is nog in goede staat, binnen in het niet versterkte gebouw staan voederbakken. Het starthuis was met een brugje in verbinding met de hoeve en werd gebruikt om de start te coördineren van de vele vliegtuigen, daarvoor werden vuurpijlen gebruikt. De toestellen konden dan ongeveer gelijktijdig opstijgen, zelfs samen met deze op andere vliegvelden.

Dit vliegveld werd in juni 1917 in gebruik genomen. Een ander vliegveld was gelegen aan de zuidwestkant van Ingelmunster, dat werd al in maart 1917 operationeel. Informatie over Westvlaamse vliegvelden in de Eerste Wereldoorlog is vooral te vinden in het boek “Luchtoorlog boven West-Vlaanderen, 1914-1918” van Bernard Deneckere.
(O 03° 16’ 05.53” – N 50° 56’10.01”)

Beelden: © Paul Van Caesbroeck, 18/01/2007
Datum gebeurtenis:
1917
Datum registratie:
22/01/2007
Adres:
Hoek Meulebekestraat en Leon Bekaertstraat

Nog geen locatie toegevoegd

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer