Sergeant Sorensenstraat (Ganshoren)

In Ganshoren werden straten genoemd naar Sgt Gerald ‘Jerry’ E. Sorensen (staartschutter in een B-17) en verzetsstrijder Roger Abeels (Sgt Sorensenstraat en Roger Abeelsstraat.).

Sgt Gerald ‘Jerry’ Sorensen werd na de crash van de B-17G 42-31152 QJ-E van 96 BG, 339 BS nabij Ath op 1 mei 1944 door het Comète-netwerk ondergebracht bij de familie Abeels te Ganshoren. Roger Abeels en Jerry werden goede vrienden en samen met een tweede neergehaalde vliegenier (Bernard ‘Mac’ McManaman) vochten ze in het Geheim Leger tegen de Duitse bezetter. Op de dag van de bevrijding, 3 september 1944, werden Jerry en Roger door de Duitsers gedood.

Jerome W. Sheridan, professor en directeur van het Brussels Centre van de American University en voorzitter van de American Overseas Memorial Day Association Belgium leerde het verhaal van Roger Abeels and Gerald E. Sorensen kennen. Hij schreef er een mooi boek over ‘American Airman in the Belgian Resistance: Gerald E. Sorensen and the Transatlantic Alliance’ (verschenen bij McFarland & Company Inc. Publishers in 2014.)

Beelden: © Archief Louis Darbel | © Ricky Van Dijck
Datum gebeurtenis:
03/09/1944
Locatie:
Sergeant Sorensenstraat (Ganshoren)
Adres:
Sergeant Sorensenstraat, Ganshoren
Lengtegraad:
4°18’46.1″E
Breedtegraad:
50°52’17.6″N

FEEDBACK

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen, stemt u in met ons Privacy & Cookie beleid. Accepteren Lees meer

'Deze Accepteren Lees meer